≫ 

Hrvati pali u Pioniru, hokejaši Srbije slavili uz grmljavinu Bože pravde

U čast velike pobede Srbije, himna Bože pravde odzvanjalo je u ledenoj dvorani Pionir na kraju prvog dana Svetskog prvenstva Druge divizije, grupe B.

  • 2

Hokejaši Srbije pobedili su Hrvatsku sa 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) na startu Svetskog šampionata!

Bila je to sjajna premijera, uz krcate tribine, sjajno navijanje, odlična hokej i slavlje Srbije. Naš državni tim je do poslednje trećine bio u minusu, ali je pokazao klasu, karakter i golovima najboljeg igrača meča Sergeja Ćurčića i Vukićevića napravio preokret i na najbolji mogući način započela turnir.

Da će tako biti, bilo je jasno od samog početka. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina koje su bile gotovo ispunjene do poslednjeg mesta u Ledenoj dvorani Pionir, hokejaši Srbije su odlično ušli u meč, vršili pritisak i to krunisali golom već u trećem minuta Srđana Subotića.

Hrvati su odmah uzvratili, počeli da napadaju agresivnije, i već u petom, a odmah zatim i u šestom minutu stigli do dve odlične šanse. Međutim, golman Mitić je imao nekoliko dobrih odbrana. Srbija je imala stopostotnu šansu da povede sa 2:0 , ali je Španjević propustio priliku da postigne pogodak. U 18. minutu, napadi Hrvata bili su krunisani golom Kamarića.

Na startu druge trećine, Srbija je ostala sa igračem manje, što je Hrvatska iskoristila i golom Canića u 22. minutu povela sa 2:1. Poslednji period bolje su otvorili Srbi. Agresivan napad je dao ploda i već u minutu Segej Ćurčić je domaću selekciju doveo do izjednačenja - 2:2. Srbija je i u nastavku bila agresivnija, vršila veliki pritisak i to krunisala golom Vukićevića. Bilo je to dovoljano za veliko slavlje.

Srbija - Hrvatska 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Strelci - Srbija: Subotić (3. minut), Ćurčić (42. minut), Vukićević (49. minut)

Strelci - Hrvatska: Kramarić (18. minut) , Canić (22. minut),

Srbija: Mitić, Vasić, Španjević, Marković, Vukićević, Đumić, Grković, Pejčić, Zotović, Subotić, ,Kastel, Ćurčić, Stojsavljević, Ješić, Anđelković, Dragović, Vojinović, S. Marković, Vručinić, Janković, Tarakan, Filipović.

Hrvatska: Nikolić, Hergešić Adamović, Babić, Dobrić, Ficur, Tadić, Matić, Joja, Crnec, Trstenjak, Canić, Čizmadija, Kramarić, Stančić, Kozina, Sutevski, Ličina, Paulović, Đerek, Vuglač, Krikšić, Rakar.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA