≫ 

Hrabra izjava selektora Srbije pred meč protiv Hrvatske!

Selektor Orlova ističe da je Hrvatska izvanredna reprezentacija i da je kao domaćin u prednosti, ali smatra da će naš tim naći način da im parira

  • 4

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković naglasio je da njegova ekipa nije došla u Split da se unapred preda u meču protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva i da nadu u pobedu niko ne može da oduzme.

- Jedva čekamo da počne turnir, završili smo pripreme i pokušavamo da se održimo na nogama pored svega što nas je zadesilo. Ulazimo spremni i željni da napravimo što bolji rezultat, nismo došli da se predamo, već nadmećemo. Hrvatska je domaćin, izvanredna reprezentacija i ima prednost. Naći ćemo način da pariramo, ako smo mogli Poljskoj i Rumuniji, možemo i njima - rekao je Cvetković Tanjugu u Splitu, posle poslednjeg treninga uoči meča.

>>> SAZNAJEMO: Kolinda dolazi u Split da navija protiv Srbije!

Prema njegovim rečima, "orlovi" moraju da budu smireni u rasprodatoj Spaladijum areni.

- Možda postoji pritisak ako ga ja stvorim. Pokušaćemo da uradimo naše, da se spremimo, takmičimo i odigramo dobro, a ako je moguće i da pobedimo. Ne može niko da nam zabrani nadu - kazao je selektor.

On je naveo da je lično presekao i doneo odluku da izostavi iskusnog pivotmena Rastka Stojkovića, koji je uprkos povredi želeo da igra na sopstvenu odgovornost.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Stojković je hteo da igra, ali ima povredu kolena koja nije bezazlena. Kada je došao i igrao shvatio sam da sam u situaciji u kojoj nikad nisam bio, uvek zdravlje stavljam ispred rezultata. Na moju savest nisam mogao da prihvatim da Rastko u tim godinama doživi težu povredu i ugrozi karijeru i porodicu. Takav rizik kao čovek ne mogu da prihvatim - istakao je Cvetković.

Desni bek Marko Vujin smatra da duel protiv Hrvatske ništa ne odlučuje.

Foto: RSS

- Meč nije presudan, ali je specijalan za oba tima, daćemo maksimum. Evropsko prvenstvo je opasno, nema kalkulisanja i u tom duhu ćemo igrati. Nismo reprezentacija koja može bilo koga da dobije ako ne uđe sa 100 odsto - kazao je Vujin.

On je podsetio da, iako je prošlo šest godina, Srbija osvojila kontinentalno srebro baš preko Hrvatske pobedom u polufinalu.

- Teško je reći šta je za nas uspeh, iako smo došli na EURO sa velikim očekivanjima iz razloga da smo 2012. godine osvojili srebro. Tada smo pred 23.000 gledalaca bili bolji od Hrvatske. Lepo je to doživeti, a posle toga su se desile lošije stvari, vezane van terena. Ako bismo prošli u drugi krug sa nekim bodom bio bih zadovoljan - zaključio je Vujin.

Utakmica A grupe Evropskog prvenstva između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 20.30 sati u Splitu. U našoj grupi su još i Švedska i Island, a u narednu fazu prolaze tri ekipe, dok poslednja završava takmičenje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA