≫ 

Vuja napravio haos, pogledajte istorijsku konferenciju: Rukomet vode debili! Zašto onda i ja ne bih napravio cirkus?! (VIDEO)

Selektor Slovenije napravio je haos posle meča i prozvao i arbitre, ali i čelne ljude EHF-a

  • 32

Legendarni rukometni trener Veselin Vujović napravio je pravi rusvaj na konferenciji posle meča između Slovenije i Nemačke, gde su sudije ukrale pobedu njegovoj ekipi u poslednjim sekundama.

Grmeo je selektor Slovenije posle meča na arbitre i organizaciju, a objasnio je i zašto je stao na gol, ne dozvoljavajući da se sedmerac uopšte izvede.

Na kraju su ga njegovi igrači i ostali članovi stručnog štaba ubedili da se skloni i da se meč završi.

Popularnom Vuji nije bilo lako da na ovaj način, zbog sudijskih odluka ne dolazi do pobede i u drugoj utakmici na prvenstvu.

Bio je neutešan u hodniku zagrebačke arene i nije mogao ni suze da sakrije. Kasnije se ipak pribrao zbog konferencije za medije, za koju može da se kaže i da će ući u istoriju. Nije bila to obična konferencija, gde selektori paze na svaku izgovorenu reč. Vujović je izneo sve što mu je bilo na duši i sve je sasuo u lice čelnicima EHF-a i arbitrima.

Foto: Tanjug/AP

- Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama, onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac - ironično je počeo konferenciju Vujović.

- Prvi put u istoriji primenilo se to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudije su dovele utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genšejmeru, koji niko nije video, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Niemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi.

Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

- Negde će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričaće se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš selektor. Ništa, idemo da dobijemo Crnu Goru i uđemo u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uslovima - grmeo je Vujović, koji je objasnio u zašto je stao na gol na kraju meča ne dozvoljavajući da se izvede sedmerac koji su sudije dodelile Nemcima na kraju.

Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

- Hteo sam da napravim sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smešnim jer ga vode debili! Ali, moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani, a ja sam takav kakav sam, pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku - dodao je Vujović koji je nakon utakmice zamolio suce za objašnjenje:

- Pitao sam ih zašto nisu nemačkog igrača isključili napad pre kad smo mi izvodili brzi centar. Oni meni: ''Pa dali ste gol''. Ja ih pitam zašto niste zaustavili vreme i isključili ih, a oni meni ''nećemo sad o tome'' - otkrio je Vujović.

Foto: Telegraf

Njegova reprezentacija ostala je bez pobede zbog video tehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu, a on je i to prokomentarisao ironično kroz šalu.

- Mi smo napredna zemlja, pa neka smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije - zaključio je u svom stilu Veselin Vujović.

Pogledajte šta je još rekao Vujović:

Vujović je inače veliki navijač Zvezde, a u ovom videu možete i da se prisetite kako je navijao na jednom od mečeva košarkaša:

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    15. januar 2018 | 23:25

    Sta nas boli uvo za Sloveniju, imamo mi u svom dvoristu veliki raspad i gasenje srpskog rukometa. Ugasili smo ligu u kosarci, fudbal amaterski, rukmoet zvanicno nestaje, vaterpolo nema ligu. Po drzavi Kokeza najsportskija licnost, sta dalje da pricamo...

  • Prijepoljac

    15. januar 2018 | 23:35

    Najveća kradja ikad!

  • Djprdje

    15. januar 2018 | 23:59

    Nas selektor bi bio super zadovoljan ne bi reagovao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA