PET čuda koja moraju da se dese da rukometaši Srbije odu u polufinale Evropskog prvenstva!

Srpski orlovi su srećno prošli u drugu fazu, a sada ih čekaju tri nove utakmice

  • 18

Rukometaši Srbije imali su sreće na Evropskom prvenstvu u prvoj fazi Splitu, pa su zahvaljujući njoj uspeli da se domognu druge faze takmičenja u Zagrebu.

>>> Norvežani pred Srbiju u svlačionici pokazuju gole slike svoje najlepše rukometašice! (FOTO)

Ali, kako kaže stara izreka vrhunskih trenera "Nema sreće u postizanju rezultata, što više radiš imaš više sreće" Moguće je da su i naši momci zaslužili tu sreću da Švedska pobedi Hrvatsku i pošalje ih u drugu fazu.

Naši rukometaši igraju u četvrtak (danas) od 18.15 sa selekcijom Norveške prvi meč druge faze, a nakon toga ih čekaju dueli sa Francuskom (ponedeljak 18.15 RTS), pa onda sa Belorusijom (sreda 16.00 RTS)

Ono što je prvo bitno, je da moraju da pobede sve tri utakmice i dođu do 6 bodova i to je prvo čudo koje moraju da ostvare. Nakon toga, ništa više ne zavisi od njih, već moraju da čekaju ostala čuda.

Situacija na tabeli je takva da Švedska i Francuska imaju po 4 boda, Hrvatska i Norveška po 2, a Srbija i Belorusija 0.

Drugo čudo koje mora da se desi je da Hrvati dobiju samo jedan meč od tri (Belorusija danas 20.30) te Norveška i Francuska, što nije nemoguće da se desi, jer su Norveška i Francuska veoma jake selekcije.  Tada bi imali samo  4 boda.

Foto: AP/Tanjug

Treće čudo koje mora da se desi je da Švedska izgubi sve tri utakmice, kako bi ostala na 4 boda,  a igraju sa Francuskom, Belorusijom i Norveškom, što je malo verovatno da može da se desi ( dobiće bar Belorusiju) ali sačekajmo da vidimo.

Četvrto čudo koje treba Srbiji je da Francuska dobije sve, sem Srbije, a da Norveška izgubi samo od nas i da dobije Hrvatsku i Švedsku. Tada bi Francuska imala 8 bodova, Srbija 6, a Norveška takođe 6, ali ako bismo mi dobili obe selekcije onda bi mi bili defakto drugi, zbog boljeg međusobnog skora.

Peto čudo je da Belorusija dobije bar dve utakmice i to protiv Hrvatske i Švedske, a da izgubi od nas..

E sad, ima i šesto čudo koje nismo naveli u naslovu, a to je da se posle tri utakmice desi da dođemo do bolje gol razlike. Ako se napravi krug ekipa sa istim brojem bodova i da se onda u tom međusobnom skoru mi probijemo kao drugi.

Recimo ako mi Hrvati Norvežani, Šveđani ili Francuzi nađemo u krugu, onda je poželjno da ostvarimo što bolju gol razliku jer smo trenutno najlošili sa -15. E to bi bilo čudo nad čudima.

Sport je takav da je u sportu sve moguće, treba sačekati ovu prvu utakmicu sa Norveškom pa videti kakve su šanse dalje.

VIDEO: Pogledajte intervju Veselina Vujovića selektora Slovenije koji kaže da bi vodio Srbiju

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten Žujkić - penzioner

    18. januar 2018 | 14:07

    Bolje da su odmah ispali. Ovako od racunanja samo glava moze da nas zabili,a oni ce ispasti u svakom slucaju

  • lisica

    18. januar 2018 | 14:43

    Sta ce nama polufinale uopste kad nismo prosli svojom zaslugom? Kuci bre na ucenje modernog i brzog rukometa pa onda iz pocetka.

  • Tišljer 036

    18. januar 2018 | 14:06

    I ovo je čudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA