≫ 

Hrvatska srušila Norvešku i konačno dobila golmana: Moraće da navijaju za Srbiju svim srcem u narednom meču!

Golmani Hrvatske i Francuske briljirali su u pobedama ''Kockastih'' i ''Galskih petlova''

  • 0

Hrvati su i dalje u igri za polufinale Evropskog prvenstva pošto su pobedili Norvežane u krcatoj areni u Zagrebu.

''Kauboji'' su rano poveli sa 4 gola razlike, a do poluvremena je bilo ipak +2. Na startu drugog dela igre igralo se gol za gol, alisu Grvati ponovo uspeli u jednom momentu da se odlepe i da dođu do +5.

Na kraju meča razbranio se i golman Ivan Stevanović i omogućio Hrvatima da ubedljivije savladaju Norvešku. Upravo je ta pozicija najviše falila ''Kockastima'' u dosadašnjem delu prvenstva. Imao je 15 odbrana, a najefikasniji su bili Štrlek sa 6 i Cindrić sa 5 golova, dok je u redovima Norvežana najbolji bio Sagosen sa 8 golova.

Pogledajte kako seksi Hrvatice mame uzdahe kao čirlidersice na Evropskom prvenstvu:

Hrvatska sada dolazi na deobu 2. mesta sa Norveškom i Švedskom, koja ima meč manje. U narednom kolu je Hrvatska slobodna i sigurno će navijati za Srbiju protiv Francuske, kao i za Belorusiju protiv Švedske.

Ukoliko Švedska savlada i Norvešku i Belorusiju, Hrvatima možda ni pobeda protiv Francuske neće biti dovoljna za plasman u polufinale, jer će se verovatno stvarati krug u kome će odlučivati međusobni skor i gol razlika.

Hrvatska će se sigurno plasirati dalje ukoliko pobedi sa tri razlike Francusku u poslednjem kolu i u tom slučaju joj kalkulacije neće biti potrebne. Može da pobedi i sa dva gola razlike ukoliko da najmanje 22 gola na toj utakmici, jer bi onda u krugu bila bolja od Švedske u krugu koji bi se stvorio između Hrvatske, Francuske i Švedske.

Rukometna reprezentacija Francuske pobedila je Švedsku nešto ranije i na taj način jednom nogom obezbedila plasman u polufinale - 23:17.

Francuzima će za to najverovatnije biti potrebna samo pobeda protiv Srbije (ponedeljak 18.15), pošto su jedina selekcija sa šest bodova.

Foto: AP/Tanjug

Francuzi su do trijumfa protiv Švedske došli najviše zahvaljujući golmanu žeraru koji je upisao neverovatnih 19 odbrana. Rezultat je u 36. minutu bio 11:10 za Francuze koji su nedugo zatim poveli sa 19:14 i praktično rešili pitanje pobednika.

Nikola Karabatić je dao dva gola i imao sedam asistencija, dok je njegov brat Luka isključen zbog opasnog faula u prvom poluvremenu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA