Vaterpolista Partizana suspendovan zbog dopinga, greška lekara bila je kobna!

Filip Radojević je imao u nedozvoljenu supstancu koja se koristi u lekovima za astmu

  • 5

Foto: Tanjug/AP

Svetska vaterpolo federacija FINA obavestila je VS Srbije da je tokom doping kontrole za vreme SP juniora u Beogradu, nalaz Filipa Radojevića bio pozitivan. Doneta je odluka da Radojević bude kažnjen sa dve godine zabrane igranja.

Vaterpolista Partizana je želeći da reši problem sa astmom koristio lek dobijen od svog lekara a koji sadrži nedozvoljene supstance. Predstavnici FINA su obavili razgovor sa njim i potom doneli odluku. Talentovanom igraču kazna teče od oktobra 2017. a on ima pravo samo na tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Mladi igrač je dobro prošao jer su kazne od 2015. pooštrene i iznose 4 godine osim ako se ne nađe olakšavajuća okolnost. Kod njega je bila ta da mu je lekar prepisao lek, a da se nije konsultovao da li je na listi zabranjenih.

Tačnije, ovde je klupski lekar trebalo da raguje i da mladom igraču nabavi potvrdu za Terapeutsko izuzeće u sportu. Da je to uradio ne bi imao nikakvih problema.

 

#tb #SRB #belgrade2017 #worldchampionship 🤣🔴🔵⚪A post shared by Filip Radojevic ♏ 10♠ (@radoje_10) on

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    26. januar 2018 | 13:11

    Tezak amaterizam u nasem spirtu

  • Erik

    26. januar 2018 | 13:29

    Velika je sramota što se više pažnje ne posveti jednom od naših najtrofejnijih sportova. Mnogo radosti su nam doneli vaterpolisti.

  • Emilja

    26. januar 2018 | 13:58

    Gde Srbija pocinje tu logika prestaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA