≫ 

CAS jednoglasno preinačio odluku MOK-a: Ruski sportisti oslobođeni optužbi za doping!

Veleobrt u slučaju sportista kojima je bila izrečena doživotna suspenzija

  • 3

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendovao je u subotu odluku o doživotnoj kazni za 28 ruskih sportista zbog dopinga, a Međunarodni olimpijski komitet, na osnovu te odluke, za njih 15 razmatra učešće na Zimskim olimpijskom igrama u Pjongčangu.

- Oba CAS panela jednoglasno su utvrdila da dokazi koje je dostavio Međunarodni olimpijski komitet u vezi sa dopingom ruskih sportista nemaju istu težinu za svaki individualni slučaj - piše u sopoštenju suda sa sedištem u Lozani.

>>> Putin zagrmeo pred Zimske olimpijske igre i jakim rečima se obratio ruskim sportistima: Oprostite mi... (VIDEO)

Rezultati svih sporitsta koji su bili suspendovani su poništeni, ali su im u svetlu nove odluke vraćeni.

Među sportistima koji su na ovoj listi su i olimpijski prvaci iz Sočija u kros-kantri skijanju Aleksandr Legkov i Maksim Vjlegzahin, klizačica Olga Fatkulina, vozači boba Dmitri Trunenkov i Aleksj Negodajlo, kao i sankaš Aleksandr Tretiakov - sve osvajači zlatnih i srebrnih medalja u Sočiju.

Nije, međutim, još poznato koliko će od 28 ruskih sportista oslobo]enih optužbi moći da se takmiči na predstojećim ZOI u Pjongčangu i da li će im uopšte biti dozvoljeno da se pojave na smotri u Južnoj Koreji.

Podsetimo, 5. decembra, Međunarodni olimpijski komitet suspendovao je pomenute sportiste zbog navodnog dopingovanja tokom Igara u Sočiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns!

    3. februar 2018 | 13:06

    Diping test za amerikance??? Ahahah ne daju jer kriju da su dopingovani.... Smesna prica olimpijskog komiteta i jos jedan dokaz da politika i te kako utice na sport, pogotovo na OI!

  • dr. rusofil

    3. februar 2018 | 14:47

    Usa ovako radi: dopinguje sportiste, najvise atleticare i individualne sportiste, dok ovi osvajaju medalje dobro je. Posle kad se penzionisu "lafo" provale ih za doping, napravi se mediska prica i hajka i onda na kraju im oduzmu nacionalnu penziju, koja nije mala! A medaljje ostanu kao statistika da je amerika osvojila!

  • vosa

    4. februar 2018 | 23:07

    I sta sad? Ljudi izgubili takmicenja i nikom nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA