≫ 

Filmska priča heroja Superboula: Čovek kojeg su godinama šikanirali postao je heroj najnesrećnijeg sportskog grada Amerike i ušao u istoriju (VIDEO) (FOTO)

Prava filmska prati kvoterbeka novog NFL šampiona

  • 0

Filadelfija Iglsi uspeli su da naprave veliko iznenađenje i da slave u Superboulu LII, gde su srušili moćnu dinastiju Nju Ingland Petriotsa i velikog Toma Brejdija. Orlove je u istoriju poveo kvoterbek Nik Fols, koji je bio fenomenalan u Superboulu, a ušao je u istoriju kao jedini čovek koji je u bacio i uhvatio pas za tačdaun, što nikada pre toga nije viđeno.

Fols je pred Superboul bio glavna nada Filadelfija, grada koji toliko voli sport, a čiji su navijači propatili kao retko ko poslednjih godina. Sada su doživeli totalnu ekstazu i neviđenu radost, najviše zahvaljujući kvoterbeku Iglsa, koji uopšte nije ni trebalo da bude tu, da nije došlo do spleta (ne)srećnih okolnosti.

Foto: AP/Tanjug

Naime, prvi kvoterbek Filadelfije, Karson Venc se povredio neposredno pred plej-of, a do tada je fenomenalnim partijama vodio Iglse do skora 13:2 u regularnom delu sezone. Tada su svim navijačima Filadelfije potonule sve lađe i snovi o Superboulu.

Morali su da se uzdaju u čoveka koji je nešto ranije razmišljao o kraju karijere, jer je u poslednje četiri godine imao gotovo isti broj tačdauna kao i presečenih lopti (23 naspram 20, što je za jednog kvoterbeka katastrofalna statistika).

Ali, Nik Fols nije čovek koji odustaje tek tako...

Foto: AP/Tanjug

Pre četiri godine je vodio Iglse prema Superboulu, ali je teško povredio rame i karijera mu je krenula nizbrdo. Od njega su digli ruke u Filadelfiji i trejdovali su ga u Sent Luis, gde je imao očajnu sezonu i postao je rezervna opcija. Nakon Sent Luisa otišao je u Kanzas, takođe kao bek-ap. I sam je priznao da je hteo da digne ruke od NFL-a.

- Penzija je bila logičan odabir. Mnogo sam razgovarao sa suprugom i molio sam se svaki dan, tražio sam neki znak šta da radim dalje. Iako nije imalo smisla da se nastavi, srce mi je ipak govorilo da nastavim da igram. Zbog te odluke sam danas bolja osoba. Nije bilo lako, nisam 100 odsto stajao iza nje, ali sam iz tog turbulentnog razdoblja izašao kao puno bolji igrač - rekao je nedavno Fols.

Foto: AP/Tanjug

On se nakon neuspešnog perioda u Kansasu ove sezone vratio u Filadelfiju. Vratio se da završi započeto od pre četiri godine, kada ga je povreda omela da donese prvi Superboul ovom gradu.

Protiv sebe je imao verovatno najboljeg kvoterbeka svih vremena i jedan od najjačih NFL timova u istoriji - Toma Brejdija i Nju Ingland Petriotse. Fols je odigrao partiju karijere i omogućio je svom timu i Filadelfiji istorijski uspeh.

A sebi i svim ostalima je dokazao da uvek treba verovati u sebe. Čak i onda kada su svi digli ruke od njega i godinama ga škartirali. Njegova priča je na Superboulu dobila pun krug i postala prava američka bajka o uspehu.

Foto: AP/Tajug

Filedelfija, čiji navijači važe za najvatrenije, konačno je mogla da slavi. Grad koji je sportski možda i najviše propatio u Americi, jer su u poslednjih 35 godina osvojili samo jednu titulu (Filedelfija Filis 2008. godine u bejzbolu), najveću radost dobio je upravo od čoveka koji je poslednjih godina bio sinonim za sportsku patnju.

I on i Filedelfija su zaslužili da konačno slave i uživjau u uspehu!

Poput priče o Rokiju Balboi, Fols se popeo na vrh čuvenih stepenica u Filadelfiji i tamo po ugledu na filmskog heroja izdignutim rukama podigao Lombardijev trofej!

Ko zna, možda Filadelfija i njemu podigne spomenik, kao i Rokiju...

Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA