≫ 

Kajakaški savez Srbije dobio na poklon 21 čamac (FOTO)

Poklon je kao nagrada za sjajne rezultate na SP

  • 0

Ukupno 21 čamac marke “Nelo” isporučen je Kajakaškom savezu Srbije (KSS), u okviru nagrade Ministarstva omladine i sporta za uspehe na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj. Rekordnu nabavku, koja je dodatno obogatila “flotu” KSS, čine dva kanua jednokleka, dva dvokleka, jedan parakajakaški čamac i 16 kajaka jednoseda.

Nove čamce, najnovije serije, primio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović. On je istakao da su rezultati kajakaša iz godine u godinu sve bolji, te da, zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, tek treba očekivati najviše domete

Ovi čamci pristigli su u pravom trenutku i omogućiće našim takmičarima da se adekvatno pripreme, kako za Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje će biti održano u junu, tako i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine – rekao je Nišović:

Izrazito smo zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je ovu nabavku najavio kao nagradu za nezapamćene uspehe Marka Tomićevića i Milenka Zorića (nezvaničnih rekordera na svetskim prvenstvima u disciplini kajak dvosed na 1.000 metara), Milice Starović, Nebojše Grujića i Marka Novakovića. Velika zahvalnost ide i ministru Vanji Udovičiću, koji je prethodno za tri ostvarene medalje na Evropskom prvenstvu u Plovdivu, obezbedio dodatna sredstva za šest grupnih čamaca.

Foto: KSS

Predsednik KSS dodao je i da su prošlogodišnji uspesi proistekli iz kontinuiranog višegodišnjeg rada i zalaganja, te da je za kajakaški sport u našoj zemlji nastupilo “zlatno doba”.

Veoma smo zadovoljni smerom u kojem se kajak kreće poslednjih nekoliko godina – ocenio je Nišović:

Imamo veliki broj kvalitetnih takmičara u grupnim i pojedinačnim disciplinama, sa njima se radi stručno i kvalitetno, a tome, uz Ministarstvo omladine i sporta, svesrdno doprinose i Olimpijski komitet Srbije i Grad Beograd, kao i JP “Ada Ciganlija”. Podrška koju dobijamo od ovih institucija od nemerljivog je značaja, budući da, kako je to slučaj i u većini drugih zemalja, u ovom sportu nije lako pronaći sponzore. Stoga veliku zahvalnost dugujemo i OTP banci, koja u kontinuitetu pomaže kajakašima i kanuistima.

Predsednik Nišović osvrnuo se i na uslove za treniranje ovog sporta u Srbiji, koji su iz godine u godinu na sve zavidnijem nivou i privlače sve veći broj mladih sportista.

Uslovi za treniranje najbolji su u regionu, a mogu parirati i najpoznatijim svetskim centrima vodenih sportova. Osim obezbeđenih visinskih i veslačkih priprema za sportiste, podsticaja i brojnih logističkih pogodnosti, najrelevantnija je činjenica da nam je prošle godine poverena organizacija prestižnih međunarodnih takmičenja – Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore i Svetskog kupa, dok ćemo ove godine biti domaćini Evropskog prvenstva za seniore. Organizaciju svih ovih smotri sprovodimo na najvišem mogućem nivou - zaključio je predsednik KSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA