≫ 

Ona je prva heroina Olimpijskih igara: Osvojila zlato, pa spasila ovu slatku kucu da ne završi u čorbi kao milion drugih pasa u Koreji (FOTO)

Megan Duhamel ima mnogo važnija posla nego da osvaja medalje na Zimskim igrama u Pjongčangu

  • 2

Poznato je da se mesa malih pasa nalaze na meniju mnogih južnokorejskih restorana, zbog čega je ova zemlja na udaru gotovo svih organizacija za zaštitu životinja, ali uzalud su njihovi apeli da se stane na put neobičnoj gurmanskoj sklonosti Korejaca kod kojih je jedenje pasa duboko ukorenjeno u tradiciji.

>>> Bez zastave i himne, napadaju olimpijsko zlato: Hokejaši Rusije najveća uzdanica svoje zemlje na Igrama!

Poražavajuće za većinu sveta, ali ne i za konzumente pasa zvuči podatak da se godišnje u toj zemlji pojede blizu milion ovih životinja, i to nekoliko rasa: od Korejskog žutog špica (koji je najzastupljeniji u klanicama), preko labradora, retrivera i koker španijela.

Samo retki od njih pronađu spas od sigurnog završetka u čorbi zahvaljujući upornosti pojedinaca kakva je i kanadska klizačica Megan Duhamel.

Foto: Tanjug/AP

Ona je na aktuelnim zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u utorak osvojila zlatnu medalju, ali je njena misija u Koreji daleko šira i humanija od takmičenja i predstavljanja svoje zemlje. Megan je inače veliki borac za prava životinja, pre godinu dana usvojila je jednog psa, a u Koreji je prethodnog dana spasila još jednog od najgoreg ishoda: da završi kao obrok u nekom od lokalnih restorana.

O tome je govorila za svetske medije koji su se sjatili u Pjongčangu.

- Nemam baš prostora da dva psa držim u stanu, jer je mali, ali bih to jako volela - rekla je Kanađanka, koja je usvojila životinju rase Mutau koga je zbrinula i organizovala mu transport u Kanadu.

Duhamel je aktivna u misiji spašavanja ovih sklatkih stvorenja i pozvala je sve ljude i sve sportiste na ZOI da joj se priključe.

Inače, lokalne vlasti su zamolile vlasnike većine restorana da izbace sa elovnika meso pasa za vreme trajanja Igara, ali se samo nekolicina povinovala tom zahtevu, pa umesto mesa pasa služe svinjetinu, ali će i oni nakon takmičenja vratiti "delikates" na redovni meni.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA