≫ 

Od njihovih padova ledi se krv u žilama: U Pjongčangu lete ruke, noge i skije na sve strane (FOTO) (VIDEO)

Greške skijaša na Zimskim olimpijskim igrama skupo se plaćaju

  • 1

Ski letovi, okreti, ogromne brzine, bravure u vazduhu predstavljaju ono najbolje što sportisti na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu mogu da prikažu.

>>>ZOI: Ignjatović ponovo 26. Stevović 46.

I zaista.... na TV - u, dok sedimo uvaljleni u fotelju i uz topao čaj pratimo magiju ovih sportista sve deluje baš jednostavno ali... prepušteni surovim zimskim uslovima, samo sa skijama na nogama, frakture glave, lomovi ruku i nogu i uganuća predstavljaju sastavni deo života ovih sportista.

Tako se nedelje, meseci i godine napornog treninga sa samo jednim ciljem: "Medalja na Olimpijskim igrama", ponekad sruše u samo jednoj sekundi nepažnje.

Za razliku od Letnjih olimpijskih igara, ove zimske za takmičare su mnogo opasnije jer samo veština i talenat vrlo često, nisu dovoljni kako bi se ostvario rezultat i sačuvala glava.

Igre u Pjongčangu nisu izuzetak. Strašan pad austrijskog snoubordera Markusa Šairera pokazuje svu opasnost sa kojom se takmičari suočavaju čim stanu na sneg. On je prilikom četvrtfinalne vožnje izgubio kontrolu nad daskom i posle skoka pao na leđa. Završio je u bolnici, povređen.

Padovi i povrede i bukvalno predstavljaju drugu stranu svake osvojene medalje. Zato u slučaju ovih hrabrih sportista ipak jeste važno učestvovati i završiti nastup u jednom komadu.

Pogledajte neke momente od kojih se zaista ledi krv u žilama....

FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP
FOTO: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    17. februar 2018 | 13:48

    Gledala sinoc reprizu, hvala bogu niko se nije povredio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA