IGRAČI SAHRANILI SELEKTORA: Pijan je vodio meč, pušio u svlačionici, a ne zna ko u kom klubu igra!

Nova ružna strana nove istorije rukometa je munjevito ispisana

  • 15

Rukometnima skandalima u Srbiji ne nazire se kraj, pošto se pojavilo anonimno pismo kao odgovor igrača selektoru Jovici Cvetkoviću.

Selektor Cvetković je napravio izveštaj u kom je za fijasko na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj optužio igrače, a glavni okrivljeni bili su Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.

Cvetković je pisao kako su igrači lumpovali po lokalima, dok su mnogi rezervisali karte za povratak pre kraja prve faze takmičenja.

Trener Orlova istakao je i da ga je potpredsednik Rukometnog saveza Dragan Škrbić provocirao pred stručnim štabom, a da mu se potom izvinio, što je Cvetković i prihvatio.

Dan kasnije, u četvrtak, na adresu Telegrafa stiglo je pismo igrača rukometne reprezentacije, ali sa anonimnog mejla i bez imena, kao odgovor na reči selektora Cvetkovića.

Nakon provere kod pojedinih reprezentativaca, koji su želeli da do kraja ostanu anonimni, saznali smo da se zaista radi o pismu koje je napisao jedan reprezentativac, a sa kojim su se ostali u potpunosti usaglasili.

Foto: Tanjug/AP

Pismo igrača prenosimo u celosti.

- Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta, protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, zahvaljujući  “selektoru” Jovici Cvetkoviću, koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo.
 Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od strane Cvetkovića notorna laž.

Da krenemo od osnovog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući, naravno, da je on vec četiri godine u Gepingenu! Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću “gde si sad mali”, aludirajuci na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao?

Foto: Guliver/Sascha Klahn/Bongarts/Getty Images

Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju? 
Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivnickih igrača. Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A i kad jeste pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina.

Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela.... 
Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije.

Foto: Miroslav Todorović/Guliver/Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju.
 Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobedu slavimo, poraze priznajemo.

Sportski pozdrav, reprezentativci Srbije!

Foto: youtube.com/Official EHF EURO Channel

Ipak, prema informacijama Telegrafa, delimično je tačno ono što su igrači naveli - Cvetković je uvek putovao sa ekipom, čak je i opcija sa automobilom nemoguća zbog bezbednosnih pravila EHF-a.

Ni primer za račun u hotelu od 1.200 evra za alkohol nije tačan, kao ni primer da je u alkoholisanom stanju nasrnuo na Škrbića ili da se nije znalo kada su obroci i polasci iz hotela, jer i to zavisi od unapred uređenog programa.

Tačno je da je Cvetković imao kiks sa Bogdanom Radivojevićem i da nije znao u kom klubu igra, ali se postavlja pitanje dokle sve ovo vodi? Da li je ideja reprezentativaca da pomognu u smeni Cvetkovića i doprinesu dolasku Škrbića na njegovo mesto, o čemu se spekulisalo još pre šampionata?

Svakako je to moglo da se uradi i na direktniji način, bez skrivanja iza anonimnog pisma iza anonimnog mejla, bez dodatnih "filovanja" ionako neprijatne rukometne priče. Dovoljno smo se već osramotili u Hrvatskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko Shabo

    22. februar 2018 | 20:39

    Sve i da je tačno ovo što su izjavili, ali čime opravdavate svoje ponašanje, i indolentnost na terenu. Bili ste blago rečeno smešni u poredjenju sa protivnicima.

  • Goran

    22. februar 2018 | 18:55

    Trebalo bi da se ugledate na vaterpoliste,košarkaše,odbojkaše,košarkašice,odbojkašice.......a ne da se svađate kao jetrve preko plota,pa koliko vam trenera već nije valjalo nije vam valjao ni Vuković.......Vuiović a on je pokazao ko je bio u pravu,moram da kažem da su i rukometašice slične vama,trener postavlja taktiku a vi morate da trčite na terenu a ne da se vučete ko babe svi znamo kako su trčali Cvetković ,Vujović,Vuković........

  • 007.

    22. februar 2018 | 17:20

    Ma svi ste vi mnogo,, dobri ''...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA