Ponovo će se vijoriti ruska zastava na Olimpijskim igrama!

Međurnarodni olimpijski komitet ukinuo je suspenziju ovoj zemlji posle nepuna tri meseca

  • 2

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) obnovio je članstvo Olimpijskog komiteta Rusije u toj organizaciji posle nepuna tri meseca suspenzije koja je trajala tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

MOK je 5. decembra privremeno diskvalifikovao Ruse zbog navodnog sistemskog dopinga, ali je njihovim sportistima dozvolio da učestvuju u Pjončangu pod olimpijskom zastavom i himnom.

>>> Rusi osvojili najvažnije zlato Zimskih olimpijskih igara: Ponizili su ih da igraju bez zastave, ali su ušli u istoriju i srušili Nemce (VIDEO)

- Ruski olimpijski komitet je u potpunosti obnovio svoja prava. Takva odluka je od velikog značaja za nas - rekao je prvi čovek Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov na nacionalnoj televiziji.

Ruski olimpijci na nedavno završenim ZOI u Pjončangu osvojili su dve zlatne, šest srebrenih i devet bronzanih medalja, a ostaće upamćeno da su hokejaši posle pobede u finalu nad Nemačkom (4:3) otpevali rusku himnu uprkos tome što se sa razglasa čula olimpijska.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA