≫ 

Mladi karatista vodi Srbiju do medalje na Olimpijskim igrama (VIDEO)

Uroš Mijalković vredno trenira za Tokio

  • 0

Srpski karatista Uroš Mijalković, iz kluba Proleter svojim rezultatima nagovetio je da bi bilans medalja naše zemlje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine mogao da bude bogatiji i za ovu borilačku veštinu. 

>>>Gde je volja i želja tu je i pravi put: Nevena Ignjatović za Telegraf sumira utiske sa Olimpijskih igara (FOTO) (VIDEO)

Mijalković se nalazi u svetskom vrhu, a baš kao i većina sportista, sanja olimpijsku medalju.

- Trenutno sam u prvih 30 na svetu na svetskoj rang listi. Pre dve godine, 2016. sam na seniorskom evropskom prvenstvu bio peti. U svetskom vrhu sam ali to nije sve što ja mogu.

Od nedavnom Mijalković je vlasnik novog Opel automobila koji je od kompanije dobio na poklon kako bi lakše prelazio distance, i išao na takmičenja bez brige o kupovini karata i izboru autobuskog prevoznika.

- Svaka vrsta podrške znači, a ova koju mi je Opel omogući će sigurno pomoći da ostvarim još bolje rezultate. Ima još dosta do Olimpijskih igara u Tokiju da budem još bolji. Norma za igre u Tokiju u karateu je baš velika jer će biti nov sport.

- Moj fokus su Premijer lige i Serija A, kako bih u njima sakupio što više poena. Bodovanje kreće od juna meseca. Svaka pobeda se računa i na kraju se sumiraju rezultati. Te igre su moj veliki san. 

Foto: Marko Jovanović

Osim sporta Uroš studira FON. Zanimljivo je da je sva svoja znanja i veštine uspeo da spoji u jedan od najboljis start-up projekata u zemlji. Njegova karate igrica igra se u 160 zemalja.

- Sa ekipom drugova uradili smo prvu karate igricu u kojoj su glavni heroji najveći svetski karatisti na svetu. Završavam fakultet i za mene je to veliko iskustvo jer smo napravili globalnu stvar koja se igra u preko 160 zemalja sveta. Uklopio sam dve svoje velike ljubavi i nastavljam ka uspesima. 

Daljinac

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA