≫ 

Dolaze li kosovski karatisti u Novi sad na EP? Nisu se još prijavili!

Prvenstvo će biti održano od 9. do 13. maja

  • 6

Najkasnije za mesec dana biće poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, izjavio je danas predsednik Karate Saveza Srbije Slavoljub Piper.

Piper je u izjavi Tanjugu istakao da još mesec dana traje prijava za kontinentalni šampionat i da trenutno ne zna iz kojih zemalja će karatisti doći u Srbiju, iz više razloga, a jedan od njih su finansije.

- Sada nije poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Mnogo se spekuliše, ali ne postoji nikakva odluka o dolasku kosovskih karatista. Prijava traje još mesec dana i mnogo toga može da se desi - rekao je Piper Tanjugu.

On je dodao da ne postoji nikakva preporuka Vlade Srbije ili ministarstva omladine i sporta oko mogućeg nastupa takmičara sa Kosova, nakon što je prošle nedelje upravo Vlada zabranila održavanje rukometnog turnira za juniorke za plasman na Svetsko prvenstvo na kome je otkazan duel Srbije i tzv. Kosova.

- Ne postoji nikakva preporuka, za sada mogu svi da se prijave. Ipak, ima mnogo faktora, na primer da li je neki Savez platio kotizaciju Svetskoj i Evropskoj karate federaciji, u slučaju da nije biće zabranjeno učešće njihovim karatistima".

Slobodan Boba Bitević Foto: MNPress

Piper je podsetio da su kosovski karatisti znali da propuste nekoliko takmičenja.

- Bilo je šampionata na kojima kosovski takmičari nisu dolazili, ne znam iz kog razloga, možda finansija. Karate je siromašan sport, ali Srbija može da se podiči da ima najboljeg borca sveta (Slobodan Bitević prim. aut) - rekao je predsednik Saveza koji može da se pohvali time i što je Jovana Preković evropski šampion.

Ujedno, demantovao je da je organizator Evropskog prvenstva u obavezu da istakne zastave učesnika ispred hotela u kome su smešteni i takve navode nazvao smešnim.

Evropsko prvenstvo u karateu za seniore održava se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    28. mart 2018 | 17:10

    Нека дођу. Само немој после да плачу. Видели су како наши бију. П.С. оног нашег ће лако да препознају, биће у плавом кимону.

  • Putin R.S

    28. mart 2018 | 21:21

    Nagovorice ih da dodju da bi videli reakcije Srbije. Pri tom ce traziti isto tako da se ne intonira nasa himna i ne bude nasih navijaca. Videcete da ce tako biti 100%

  • Lala

    28. mart 2018 | 20:20

    Neka dodju,Novi Sad je pruzio ruku svima i voli sve ljude.Dodjite slobodno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA