Prvi čovek Zvezde izabran za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije

Aktuelni predsednik VK Crvena zvezda bio je jedini kandidat za ovu funkciju i dobio je glasove 38 od 40 delegata

  • 2

Nekadašnji trofejni reprezentativac Viktor Jelenić izabran je za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije. Na Skupštini koja je održana u beogradskom hotelu M za Jelenića je glasalo 38 delegata, dok su po jedan bili uzdržani i protiv.

Aktuelni predsednik VK Crvena zvezda bio je jedini kandidat za ovu funkciju, a na njoj će naslediti Milorada Krivokapića, koji je ranije najavio da se neće kandidovati za novi mandat i da je vreme da prepusti tu ulogu mlađima.

U trofejoj reprezentativnoj karijeri Jelenić između ostalog ima i dve olimpijske medalje, bronzu u Sidneju 2000. i srebro u Atini 2004.

Jelenić je nakon izbora rekao je da ima pozitivnu tremu s obzirom na to da dolazi u trenutku velikih rezultata reprezentacije, ali da veruje da će nastaviti da radi kao njegovi prethodnici.

- Posebna je stvar za svakog ko se bavi nekim sportom da dođe na čelo saveza. Imam pozitivnu tremu posle svih uspeha reprezentacije, čeka me neviđen zadatak, posle velikog kontinuiteta dobrih rezultata. Nadam se da ćemo nastavi u istom ritmu, da konsolidujemo savez i nastavimo sa vrhunskim rezultatima. Moramo da razmišljamo o budućnosti ovog sporta - izjavio je medijima Jelenić posle imenovanja.

On je i potvrdio da će novi potpredsednik saveza biti još jedan proslavljeni reprezentativac Danilo Ikodinović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    24. april 2018 | 18:57

    Lepo je biti prvi čovek tako uspešne sportske grane, ali i velika obaveza. Želim vam puno sreće, verujem da će muška reprezentacija nastaviti sa uspesima a da će joj se pridružitii i vaterpoliskinje.

  • Reakcija

    24. april 2018 | 18:53

    Cestitke legendo,da budes uspesan kao i na svim poslovima do sada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA