≫ 

Karatisti sa Kosova stižu u Novi sad na EP, a evo šta će srpski takmičari uraditi ako se susretnu sa njima!

Karate federacija takozvane republike Kosovo najavila da su njeni takmičari spremni za nastup

  • 10

Šta će srpski karatisti uraditi na Evropskom prvenstvu u Novom sadu ako se nađu na tatamiju ili na postolju sa takmičarima nepriznate samoprozvane republike Kosovo i Metohija? To je pitanje koje tinja već nekoliko nedelja, posle skandala na juniorskom rukometnom turniru, sa kojeg je selekcija Srbije isključenja jer je preporuka države da ne igraju sa vršnjacima sa Kosova.

>>> Održana četvrta sednica Organizacionog komiteta Evropskog karate šampionata "Novi Sad 2018

Generalni sekretar karate federacije Kosova i Metohije Nazmi Gaši je za Radio televiziju Kosova (RTK) rekao da je Karate federacija punopravni član Evropske karate unije i da, kao i svaka druga federacija, ima apsolutno pravo da učestvuje na evropskom prvenstvu.

- Sve je spremno za naše učešće na Evropskom prvenstvu, pripreme seniorske selekcije se privode kraju i mi ćemo u Novi Sad putovati sa 13 takmičara, a kompletna ekspedicija brojaće oko 30 članova. Mislim da se bez razloga podiže tenzija, ovo je sport i ne vidim nijedan razlog da se naša reprezentacija, kao i sve druge selekcije, ne nađe na prvenstvu. Uostalom naši karatisti se često sreću sa takmičarima iz Srbije i dobro se poznajemo - ističe Gaši.

Printskrin: Youtube/BUDO INTERNATIONAL (OFFICIAL)

Država Srbija je za Igre u Riju dala preporuku da se napusti pobedničko postolje ako se naši takmičari nađu sa Kosovskim. To je bilo pre dve godine, a sada je sve na savezima.

Odgovor na pitanje šta će raditi srpski sportisti leži u tome da je država ostavila svakome savezu ponaosob da odluči šta da uradi u ovakvoj situaciji. Da li će napustiti borilište ili sići sa postolja zavisi samo od ličnog doživljaja sportiste oko pitanja Kosova i Metohije.

Neki su javno rekli da neće da se takmiče sa takmčarima sa Kosova, jer je to ista država, a drugi nemaju problem sa tim.

Jer na kraju krajeva, svaki sportista i savez snosiće posledice od strane svetske ili evropske federacije tog sporta.

Pedeset i treći evropski šampionat za seniore u borbama i katama u Novom Sadu biće održan od 9. do 13. maja, a kako ističu u Karate savezu Vojvodine kao suorganizatoru prvenstva očekuje se učešće preko 2.000 takmičara iz skoro svih evropskih federacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    1. maj 2018 | 12:13

    Otakazati dobrodoslicu EP ....zahvaliti se ...kada bude Katalonija ucestvovala samostalno kao primjer neka se jave do tada baj baj....

  • Тодорић

    1. maj 2018 | 12:08

    Нови Сад не сме против интереса Србије,док је у Србији.Отказати је морални чин.

  • Samo lud ne vidi

    1. maj 2018 | 11:59

    Ako pristajemo da sa njima učestvujemo na takmičeniima znači da ih priznajemo kao državu. Šta ako je to sport? Tako ide jedno po jedno a mi se zavaravamo o KiM kao Srbiji. Veliki brat će nas tako sitnicama dovesti da smo prećutno priznali Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA