≫ 

Srpski rvač je bio na korak od zlata, a onda je krvavi Rus brutalnim obaranjem postao šampion Evrope (VIDEO)

Dva minuta i 10 sekundi delilo je Viktora Nemeša od titule prvaka Evrope

  • 3
Viktor Nemeš na postolju sa srebrnom medaljom posle Evropskih igara u Bakuu 2015. godine; Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope grčko-rimskim stilom, pošto je u finalu kategorije do 77 kilograma izgubio od Rusa Romana Vlasova 5:1.

Nemeš, koji je prošle godine u Parizu postao svetski prvak, sjajno je otvorio meč, poveo 1:0, ali je dvostruki uzastopni olimpijski šampion pred svojim navijačima u Kaspijsku preokrenuo i osvojio zlato.

Već na startu Srbin i Rus su se sudarili glavama, posle čega je Vlasov počeo da krvari, pa je do kraja borbe imao čalmu oko glave. To mu ipak nije smetalo da napravi veliki preokret.

Nemeš je bio u vođstvu tokom većeg dela borbe, imao je 1:0 i dugo je čuvao prednost, gotovo 4 minuta je izdržao, trebalo je još dva, ali je agilniji Rus uspeo da dođe do boda i izjednačenja, a time i do prilike da napadne Nemeša, koji je morao da se postavi u defanzivni položaj.

Rus je to iskoristio, podigao je Nemeša i brutalnim obaranjem zaradio je četiri poena, čime je rešio meč. Nemeš je pokušao do kraja da napravi čudo, ali je Rus sačuvao prednost i slavio pred svojim navijačima.

Podsetimo, Nemeš je da putu do finala savladao Hrvata Dominika Etlingera 4:0, Belorusa Kazbeka Kiloua 7:0, u četvrtfinalu je bio bolji od Mađara Tamaša Lerinca 5:1, a u polufinalu od Šveđanina Bjuberga Kesidasa 2:0.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Viktoru Nemešu na osvajanju srebrne medalje.

- Čestitam Viktoru titulu vicešampiona Evrope, uspeh koji je još jedan u nizu sjajnih rezultata i još jedna potvrda da Srbija danas jeste zemlja najboljih rvača! Svaka čast Viktore, tvoj rad, upornost i posvećenost su za svaki primer i ponos! Čestitam i Viktorovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije, svaka čast - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA