≫ 

Rukometašice Srbije se plasirale na Evropsko prvenstvo

Pred poslednje kolo izabranice Ljube Obradovića potvrdile plasman, protiv Makedonki za bolje mesto u žrebu

  • 2

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje je "overila" pobedom nad Farskom Ostrvima u Toršavnu rezultatom 33:17.

U poslednjem kolu, naše najbolje rukometašice protiv Makedonije (Niš, nedelja 18) će juriti pobedu koja bi im donela bolje mesto u žrebu koji je na programu 12. juna u Parizu.

Zanimljivo, Srpkinje su istom razlikom kao i u prvom meču u Petrovcu na Mlavi savladale Faranke - 36:20.

Ni težak put i čak tri leta do jedne od najudaljenijih zemalja u Evropi, nije uticao na voljni momenat i koncentraciju srpskog tima, koji je serijom 5:0 od samog starta stavio do znanja ko je favorit. Odbrana je u prvih desetak minuta funkcionisala besprekorno, pa su Srpkinje, praktično sve golove postigle iz kontranapada preko Katarine Krpež Šlezak i Slađane Pop Lazić.

Uspele su Faranke da se konsoliduju, smanjile su rezultatski zaostatak i počele da postižu golove, dok je sa druge strane, selektor Obradović pokušavao da podjednako optereti sve devojke u crvenim dresovima.

Period potpune dominacije viđen je početkom drugog poluvremena, koje su srpske rukometašice otvorile serijom 9:0. Farankama je bilo potrebno 16 minuta da postignu prvi gol u nastavku, a kada su to učinile, na semaforu je pisalo ubedljivih 12:26. Ostatak meča protekao je u rutinskom odmeravanju snaga u kome odbrane nisu imale preterano važne uloge.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Katarina Krpež Šlezak i Slađana Pop Lazić sa po šest pogodaka, dok je Sanja Radosavljević postigla pet golova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ss

    31. maj 2018 | 07:44

    Bravo i srećno na prvenstvu

  • Johnny Repp

    31. maj 2018 | 07:29

    Farska Ostrva su pre na Grenlandu nego u Evropi . Šalim se . Kada su počeli da se takmiče, recimo u fudbalu, bili su dobri za gol-razliku, a sada su već za dosta selekcija tvrd orah. Opet, za to vreme naši klubovi su počeli da se plaše onih koje su ranije petardirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA