≫ 

Vašington slavi Ruse! Razbijeno veliko sportsko prokletstvo: Ovečkin osvojio Stenli kup! (VIDEO) (FOTO)

Kepitolsi su u finalu sa 4:3 slavili protiv Vegas Golden Najtsa

  • 2

Hokejaši Vašington Kepitolsa osvojili su Stenli kup pošto su u finalu savladali Vegas Golden Najtse sa 4:3! Konačno! A do trofeja je došao i jedan od najboljih hokejaša svih vremena - Aleksandar Ovečkin, koji je na trofej čekao punih 14 godina!

Od kako je draftovan od strane Kepitolsa kao prvi pik 2004. godine, Ovečkin je u finalu proglašen za MVP-ja, a postigao je i jedan gol u pobedi nad Vegas Najtsima.

Ovo je bila prva titula za glavni grad SAD još od 1992. godine, kada je NFL tim Vašington Redskins slavio u Super Boulu.

Čekalo se dugo, ali mnogi su predvideli da će Vašington uzeti Stenli Kup nakon što je 2004. godine doveo Ovečkina kao prvog pika, sa još 19 godina.

Aleksandar Ovečkih sa Stenlijevim peharom; Foto: AP/Tanjug

Rus je gomilao nagrade za najboljeg strelca, Kepitolsi su ređali pobede, ali kada je bilo najpotrebnije, nestajao je. Mnogi su smatrali da je u pitanju prokletstvo i da se Ovečkin nikada neće okititi titulom u NHL.

Konačno je uspeo da razbije to prokletstvo!

Ovoga puta je u finalu ipak bio onaj pravi, a sjajan poslednji period Kepitolsa doneo im je konačno toliko željeni trofej, a Ovečkinu ulazak među "besmrtne".

Prva trećina završena je bez golova, dok su drugu dobili Najtsi sa 3:2, ali su Kepitolsi u poslednjoj uzvratili sa 2 gola i došli do preokreta i velikog slavlja.

Uz legendarnog Ovečkina za ovaj trofej je značajan još jedan Rus, Jevgenij Kuznjecov, koji je bio možda i glavni motor ekipe, iako je Ovečkin bio najbolji strelac.

Tako će glavni grad Amerike slaviti dvojicu Rusa još dugo i za njih će biti legende koje su ostavile neizbrisiv trag.

VIDEO Rusi su rođeni hokejaši:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA