≫ 

Šok za sportski svet: Jedan od najvećih ikada se dopingovao!

Osvajač 12 olimpijskih medalja suspendovan je na 14 meseci

  • 16
Rajan Lohti i Majkl Felps doneli su Amerikancima neverovatan broj medalja na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima; Foto: Guliver/Chris Hyde/Getty Images

Američki plivač Rajan Lohti suspendovan je na 14 meseci zbog dopinga, saopštila je Američka anti-doping agencija (USADA).

Neverovatno, ali legenarni plivač je samog sebe uvalio u nevolje, jer je na društvenim mrežama objavio fotografiju kako u venu ubrizgava infuziju veću od 100 mililitara, što je zabranjeno anti-doping pravilnicima.

Iako u infuziji nije bilo zabranjenih suptanci, Lohti je drakonski kažnjen jer je prekršio anti-doping pravilnik.

- Lohti (33) je 24. maja na društvene mreže objavio fotografiju kako ubrizgava u sebe intravenoznu infuziju. Usledila je istraga, tokom koje je Lohti u potpunosti sarađivao, tokom koje je otkriveno da je primio intravensku infuziju dozvoljenih supstanci u klinici za infuziju u zapremini većoj od 100 mililitara u periodu od 12 sati bez terapijske upotrebe.

Rajan Lohti; Foto: AP/Tanjug

- Intravenozne infuzije i injekcije veće od 100 militara su zabranjene u svakom trenutku, osim onih koji su legitimno primljeni tokom bolničkog lečenja, hirurških procedura ili dijagnostičkih ispitivanja tprema USADA protokolu za olimouijske i paraolimpijske testove Nacionalnlne anti-doping politike, Nacionalnog olimpijskog komiteta SAD i Međunarodnog anti-doping pravilnika, koji su usvojili Svetski antidoping kodeks i Svetsku anti-doping agenciju zabranjenih supstanci - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Lohti je upao i u velike nevolje kada je lagao da su ga tokom Olimpijskih igara u Riju napali naoružani muškarci i da su ga opljačkali i pretili mu pištoljem.

VIDEO: Za koga navijaju srpski vaterpolisti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. jul 2018 | 19:52

    Sta bi tek izaslo na videlo za njihove kosarkase!

  • Realno

    23. jul 2018 | 19:57

    Ne postoji profi koji nesto ne uzima. Ne postoji!!!!!

  • brana

    23. jul 2018 | 20:55

    Pazi kad sam iznenadjen!Ko bi reko da su postizali neverovatne rezultate!?Cuj Felps uzima doping???Pa on se sam slikao kako duva i nista i to u jeku skandala sa Cavicem,sta bi bilo da je bilo obratno?Kosarkasi,atleticari...svi im se dopinguju i ceo svet to precutno posmatra i ne sme da zucne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA