≫ 

Srbija "uništila" Mađare, nova lekcija Delfina za plasman u polufinale! (FOTO)

Nije bilo ni trunke dileme posle 4:0 u prvoj četvrtini za naš tim, naredni rival trostrukog uzastopnog evropskog šampiona Crna Gora ili Hrvatska

  • 22

Najbolji srpski vaterpolisti polako obesmišljavaju višegodišnje rivalstvo sa Mađarima. Delfini su upisali još jednu autoritativnu pobedu protiv severnih komšija i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni gde će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Hrvatska

Srbija - Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Savršeno je tim Dejana Savića odigrao prvu deonicu koja je i bila temelj naše nove pobede na putu ka četvrtom uzastopnom zlatu na kontinentalnim šampionatima.

Sve je perfektno funkcionisalo u našoj igri protiv danas u većem delu meča nedoraslih Mađara koji su u prvih osam minuta delovali potpuno bespomoćno, ka odavljenik u viru, uhvaćeni u mašinu srpskih vaterpolista.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona. 

Prlainović je otvorio seriju, nastavio Filipović, a Jakšić sa dva gola dotukao Mađare u furioznoj prvoj četvrtini.

Foto: VSS/Marcel ter Bals

Koliko je naš tim dobro funkcionisao u tom delu meča svedoči i podatak da je prvi gol primio tek u drugoj polovini druge deonice, ali tada je već bilo kasno za Mađare, već smo imali ogromnih 5:1...

Uljuljkani neočekivano visokim vođstvom i inferiornim protivnikom na drugoj strani, srpski vaterpolisti su sklonili nogu "sa gasa" u trećoj četvrtini, pa je Savić, pošto smo primili dva vezana gola, reagovao tajm-autom u nameri da trgne igrače.

- Umorili smo se pa pravimo s*anja, stanite na loptu ljudi, polako... - dao je jasne instrukcije naš selektor momcima u belim kapicama.

Do kraja, uz golove Filipovića i Rašovića odbili smo poslednji udar Mađara, ako se to tako uopšte može nazvati njihov nešto jači angažman u poslednjoj deonici, i više nego sigurno doplivali do polufinala.

Najbolji strelac u našem timu bio je Jakšić sa tri gola koja je postigao iz orva tri pokušaja na utakmici!

Srbija – Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 1000.

Sudije: Poleti (Italija), Naumov (Rusija).

Igrač više: Srbija 15 (7), Mađarska 9 (2).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, V.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

MAĐARSKA: Nađi, Anjal, Manherc 1, Zalanki 1 , Vamoš, Mezei, Janšik, Kovač, Erdelji, Batori 1, Bedo 2, Pol, Vogel.

Foto: VSS/Marcel ter Bals
Foto: VSS/Marcel ter Bals
Foto: VSS/Marcel ter Bals

VIDEO: Srpski vaterpolisti o tome da li je teže osvajati ili odbraniti zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA