≫ 

Hrvati osvojili bronzu posle tuče sa Italijanima: Pet crvenih kartona, dominirao siledžija koji je udario Filipovića

Barakude su se oporavile od teškog poraza od Srbije u polufinalu

  • 6

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u vaterpolu pošto su u utakmici za 3. mesto u Barseloni savladali Italiju sa 10:8.

Već posle prve četvrtine bilo je jasno da će medalja u Hrvatsku, pošto su "Barakude" prvu deonicu dobili sa 4:0.

Hrvatska je furiozno startovala i golovima Jokovića, Garsije, Buljubašića i Fatovića došla je do ključne razlike, koju Italijani nisu uspeli da stignu.

Iako su se na startu druge četvrtine Italijani vratili sa dva brza gola, ubrzo su i Hrvati dali dva gola i došli do +4. Ipak, do kraja poluvremena Italijani su sačuvali nadu, jer su u poslednja dva minuta dali dva gola.

Ali, Hrvati sa dva brza gola na startu treće deonice rešavaju sve dileme. Italija je do kraja treće četvrtine smanjila na 9:6.

U poslednjoj četvrtini je Hrvatska dala jedan, a Italija dva gola, ali je viđena velika nervoza u bazenu, a u nekim momentima i prava tuča, pa je na kraju viđeno čak pet crvenih kartona.

Loren Fatović je dao tri gola i bio je najbolji u redovima Hrvatske, a upravo on je u polufinalu kukavičkim potezom udario Filipa Filipovića pesnicom u glavu.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

VIDEO: Prljava igra, udarci u lice, davljenje... Da li je vaterpolo najbrutalniji i najkrvaviji sport na svetu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA