≫ 

Zvezdi je mesto u LŠ, Partizan nije imao tim za elitu: Izjava Filipa Filipovića izazvala žešći revolt Grobara!

Nisu se svima dopale reči našeg proslavljenog reprezentativca

  • 54

Proslavljeni vaterpolista Filip Filipović podigao je veliki buru među navijačima Partizana intervjuom na svom zvaničnom sajtu, u kom je izneo zanimljivo stanovište o trenutnoj klupskoj situaciji u našem trofejnom sportu.

On je podržao ideju da Zvezda kao drugoplasirana igra Ligu šampiona koju će direktno prenositi Arena sport, a ne Partizan koji je šampion Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je prošlog meseca osvojila četvrto evropsko zlato u nizu, a posle nekoliko dana je na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića dato obećanje da će kompletan dug Saveza biti vraćen.

>>>Zvezda spremila tim za Ligu šampiona u vaterpolu: Sedam igrača dovedeno, stigli aduti Rome i Tenerifa

– Obećanje je dato i ispunjeno. Mogu samo da se zahvalim i, ispred ekipe, izrazim veliko zadovoljstvo što smo, primljeni od strane predsednika, saslušani i više nego ispoštovani. Izraz na našim licima u tim trenucima bio je neopisiv. Mi smo odradili svoj posao na najbolji način, a onda je nastupila država, koja je prepoznala te uspehe, momenat i pomogla nam je u jako bitnom momentu za srpski vaterpolo i to nikad neće biti zaboravljeno - rekao je Filipović, koji se osvrnuo i na klupsku situaciju.

Filipović se zahvalio na podršci koja je pružena vaterpolu Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Postoje dobre indicije da će na sistemski način da se pomogne i klubovima. Država i ljudi u Savezu žele kroz sistemsko delovanje da podignu nivo kvaliteta srpskog vaterpola, da se kroz rad u klubovima i mlađim selekcijama digne prepoznatljiva srpska škola vaterpola.

- Kao što sam mnogo puta rekao, svi znamo da je motor srpskog vaterpola Partizan. To je uvek bio i tako će biti dok postoji. Mislim da je pre svega cilj vratiti onaj kvalitet škole vaterpola u Partizanu, na koji smo navikli i koji zaslužuje svojim renomeom i uspesima.

Zvezda nastupa na najjačoj sceni Foto: MN Press

Posle nekoliko sezona, crno-beli neće igrati u Ligi šampiona, a zameniće ih Crvena zvezda.

– Smatram da je to prava odluka, podržavam je i dajem punu podršku Zvezdi. Verujem da je to bolje, Partizan ni prošle godine nije imao ekipu za to takmičenje. Uvek je dobro imati jednog ili dva predstavnika u najelitnijem takmičenju, tako da je to pravi potez. Voleo bih da ti mladi igrači stasaju, osete draž i kvalitet najboljeg vaterpola u Evropi – rekao je Filipović i nastavio:

– Partizan u ovom trenutku ne treba da razmišlja o propuštenoj šansi za Ligu šampiona, već da proba da se restartuje, obrati pažnju na rad u mlađim kategorijama i da pusti trenutno stabilniji klub da ide napred, a Partizan se možda kroz par godina priključi Zvezdi u Ligi šampiona. Zašto ne bismo imali dva kluba u Ligi šampiona, a ne samo jedan.

Stav Filipovića podigao prašinu Foto: Marko Todorović

Filipović će i naredne sezone igrati za italijanski Pro Reko. Njegov klub prošle sezone poražen je u finalu Lige šampiona.

– Pričao sam sa saigračima i smatram da nam je svih ovih godina falilo po nešto, ali kada dođete u završnicu, sa već tolikim teretom na sebi koji nosi ime kluba Pro Reko i da je jedini cilj osvajanje svih mogućih takmičenja, posebno Lige šampiona, onda su startne pozicije iz ove perspektive bile otežane. Sam pokazatelj je to četvrtfinale sa Brešom, koju smo do tada dobijali bez problema. Bilo je teško i na kraju smo morali preko peteraca da stignemo do polufinala.

- Videlo se već tada da nešto nije kako treba, na momente funkcionišemo kao najbolja ekipa u Evropi, a onda bez ikakvog razloga počinjemo da srljamo, da igramo bez ideje. Gubili smo kontrolu nad igrom i ove i prošle godine. Smatram da su ekipa i klub pali na tim ispitima, ali onog trenutka kada budemo imali kontrolu nad utakmicu, bez obzira da li počeli dobro ili loše, smatram da možemo da se nadamo nečemu.

VIDEO Prljava igra, udarci u lice, davljenje... Da li je vaterpolo najbrutalniji i najkrvaviji sport na svetu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    27. avgust 2018 | 22:52

    FILIPOVICU KOJA JE CENA OVE TVOJE IZJAVE STIDIM SE JA. A TI

  • ZIKO

    27. avgust 2018 | 22:29

    FICO SA OVOM TVOJOM IZJAVU TREBA DA SE NADZES NA SLICI TAJNA VECERA SVI BI TE PREPOZNALI CRNO BELA JUDA

  • Jops

    27. avgust 2018 | 19:14

    Jedva čekam da nam reprezentacija i u vaterpolu bude "uspešna" kao na primer fudbalska.Tada će vam neke stvari biti jasne... PARTIZAN I SAMO PARTIZAN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA