≫ 

Možemo i do svetske titule, ali: Odbojkaši otputovali na SP, Grbić optimista!

Svetsko prvenstvo u odbojci, koje se održava u Italiji i Bugarskoj, počinje 9. i traje do 30. septembra.

  • 2

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da predstojeće Svetsko prvenstvo nikad nije izjednačenije i da veruje da će se njegov tim pokazati u najboljem svetlu, uz nadu da bi čak mogao da dođe do zlatne medalje.

- Rano je prognozirati neki rezultat, ranije je to bilo lakše, ali sada mislim da se kvalitet podigao i izjednačio, sada je teško predvideti ko će da bude u prve četiri ekipe. Tako da naš plasman može da varira od ne ulaska među osam najboljih, do osvajanja medalje ili osvajanja Svetskog prvenstva - rekao je Grbić novinarima u Kovilovu, gde je reprezntacija dobila podršku banke Poštanske štedionice.

On je dodao da mu je najvažnije da ekipa pruži sve od sebe i prikaže najbolju igru.

Grupu u kojoj je Srbija ocenio je kao veoma tešku.

- Prvi protivnik su SAD, idu na najviši plasman i sigurno će se boriti do same završnice. Imamo tešku grupu, ali to nekad i nije loše jer možemo da ih izbegnemo do završnice, a i kroz te jake utakmice bolje se pripremiš za finalnu fazu. Ovo Svetsko prvenstvo je jako dugačko i imamo vremena da podignemo formu i budemo najbolji kada to bude bilo najpotrebnije - dodao je Grbić.

Foto: AP/Tanjug

Govoreći o spisku igrača, priznao je da je sada imao najteži zadatak otkad je selektor Srbije.

- Da mogu sve da ih provedem rado ih to uradio, jer su zaslužili. Međutim idu samo 14 igrača i odluku sam doneo nakon dve pripremne utakmice sa Francuzima".

Odbojkaš Marko Podraščanin izjavio je da je rasoloženje u timu sjajno i da se vidi napredak u igri u odnosu na Ligu nacija.

- Jako dobro smo odradili pripreme i idemo sa maksimalnom ozbiljnošću na samo Svetsko prvenstvo, već se vidi veliki napredak u odnosu na Ligu nacija. Raduju dve pripremene utakmice sa Francuskom gde smo jednu pobedili a drugu izgubili, u kojoj je došlo do malog fizičkog pada. Svesni smo veličine takmičenja na koje idemo i teške grupe koju smo dobili sa Rusijom i SAD-om, međutim daćemo sve od sebe i pokušati da obradujemo svoju naciju - kazao je Podraščanin.

Foto: AP/Tanjug

Tim Srbije na SP čine, libera: Ivan Kostić i Nikola Rosić, srednjaci: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić, korektori: Dražen Luburic i Aleksandar Atanasijević, primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Milan Katić Katić i Marko Ivović.

Srbija se nalazi u C grupi sa selekcijama SAD, Rusije, Australije, Tunisa i Kameruna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🥇🥇🥇🏅

    5. septembar 2018 | 13:39

    Idemo po zlato💪💪💪

  • Inkvizitor

    5. septembar 2018 | 20:37

    Sretno sokolovi i neka vas sreća prati i samo hrabro i junački pokažite svoju snagu i znanje. Medalja? Pa nije na prvom mestu a ako bude biće odraz vaše moći i bespoštedne borbe za svaki poen. Idemo ka visinama bogova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA