≫ 

Kidnapovali ga, bacili u žbunje i sekli ga motornom testerom: Stravična ispovest trijatlonca koji je imao ludu sreću da preživi jeziv napad (FOTO)

Mlengi Gvala u martu ove godine imao je susret sa smrću kada su ga zaskočila trojica sa "motorkom" i krenula da mu režu noge kao da su drvo, ipak neko odozgo je "odlučio" da još nije vreme da ga primi u svoje stado; Južnoafrički "ajronmen" ne samo da je spasio obe noge koje su mu bile pred užasnom amputacijom, već se vratio svojoj pasiji, trijatlonu

  • 0

Bilo je rano martovsko jutro negde između Čestervila i Mejvila, nadomak Durbana, kada je, u tom momentu jedan od najuspešnijih južnoafričkih trijatlonaca krenuo na redovni trening. Mlengi Gvala bio je siguran da će to jutro biti kao i svako do tada, lenjo i mirno, pa je pustio korak.

Nije ni pomislio da je upravo krenuo ka svojim dželatima...

Nedugo pošto je uhvatio ritam, trojica muškaraca su ga zaskočila, zgrabila ga kao plen i odvukla u žbunje gde se u narednih nekoliko minuta odigrao pravi pravcati horor za junaka ove priče, kao u najcrnjim filmovima strave: jedan od kidnapera u rukama je držao motornu testeru čiji zvuk ume da zaledi krv u žilama onda kada shvatite da je namenjena za sečenje vaših delova tela.

Mlengi Gvala za dlaku je izbegao stravičnu sudbinu Printskrin: Youtube

- Do sada sam tri puta bio opljačkan, jednom su me napali pištoljem, drugi put nožem - oba puta sam bio uplašen. Ali kada sam video motornu testeru, zinuo sam od straha - prepričava jezive detalje Gvala, koji se polako, ali sigurno vraća na stazu nakon traume i operacije koje su mu spasile obe noge.

Teško je i zamisliti stanje šoka koje je u tom trenutku snašlo Gvalu, bio je van sebe, u neverici je pokušao da se batrga za život. Molio je da ga poštede.

- Pokušao sam da ih pitam šta sam to loše uradio, ali su ćutali. Pričali su jedan sa drugim međusobno na jeziku koji nisam razumeo kada su me uhvatili za noge i krenuli da mi ih seku - kao da seku drvo. Pomislio sam tada: umirem, sigurno će mi, sem nogu, odseći i glavu i druge delove tela. Srećom, nisu.

Foto: AP/Tanjug

Do kobnog rezanja nije došlo jer se desio filmski zaokret sa srećnim krajem: motorna testera se zakočila, a trojica monstruma se razišla neobavljenog posla?!

Ipak, rane koje su nanete Gvali bile su teške i opasne po život.

- Dok sam ležao tamo, pošto su oni otišli, bol je bio užasan. Pomislio sam u tom trenutku na moju decu - da ako umrem, više me neće videti.

Sabrao je poslednje atome snage i tako izranjavan se pridigao i odskakutao na levoj nozi, koja je bila tek u malo boljem stanju nego desna. Brzo su ga primetili prolaznici i pomogli mu da stigne do bolnice u najkraćem roku.

Posle operacije, Gvali su sačuvane noge na koje će, prema prognozama lekara, moći da se osovi kao nekad tek za dve godine. Do tada mu ostaje da ih jača i sprema za izazove koji ga čekaju po povratku na stazu.

Ni danas, mesecima posle traumatičnog iskustva nema predstavu zbog čega je bio meta, negde u glavi mu je i misao da su nekome bile potrebne baš njegove noge.

- Postoji verovanje da ako uzmeš nečiji zdrav deo tela i pomešaš ga sa nekim drugim, i onda to odneseš kod šamana, možeš ozdraviti. Možda je to u pitanju, a možda je samo neko bio ljubomoran na moje rezultate - rekao je Gvala.

Posle svega, kaže, oprašta napadačima.

- Što pre im oprostim, pre ću da se probudim i ponovo budem snažan.

VIDEO: Ko je brži? Ovo štene je pravi mali atletičar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA