≫ 

Putin svedočio sramnoj pobedi Hamiltona: Britanac slavio u Sočiju, Botas mu predao prvo mesto posle direktive iz boksa! (FOTO)

Svetski prvak trijumfovao u Sočiju, ali tek što mu je klupski kolega prepustio lidersko mesto zbog naređenja iz boksa

  • 0

Aktuelni svetski šampion, Britanac Luis Hamilton, član Mercedesa, pobedio je danas na trci za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1 na stazi u Sočiju.

Hamilton je do trećeg trijumfa u Rusiji i ubedljivog prvog mesta u generalnom poretku došao tako što ga je, psole direktiva iz boksa, "propustio" klupski kolega, Finac Valteri Botas, koji je imao "pol poziciju".

Treće i četvrto mesto osvojilili su asovi Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel i Finac Kimi Raikonen, dok je kao peti završio junak dana, Holanđanin Maks Ferštapen iz Red Bula, koji je krenuo kao 19, a u jednom trenutku trke čak i vodio.

Hamilton je posle trke izrazio žaljenje zbog Botasa, koji je zbog surove timske taktike i činjenice da je u drugom planu, propustio priliku da slavi veliku pobedu.

- Teško je, pošto je Valteri tokom celog vikenda obavio fantastičan posao i pravi je džentlmen što me je propustio. On se sada ne bori za titulu. Ovo je bio fantastičan vikend za ekipu, koja je obavila izuzetan posao kako bismo imali prednost nad Ferarijem. U svakoj drugoj situaciji bili bismo ushićeni zbog prva dva mesta, ali razumem koliko je teško Valteriju, on je zaista zaslužio pobedu -  rekao je Hamilton, koji je pre nego što mu je Botas predao čelo, morao da prestigne direktnog konkurenta Sebastijana Fetela.

Hamiltonu je trofej predao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prvih 10 kompletirali su Danijel Rikardo, Šarl Lekler, Kevin Magnusen, Esteban Okon i Serhio Peres.

U generalnom poretku pet trka pre kraja Hamilton vodi sa 300 bodova, Fetel ima 256, Botas 189, a Raikonen 186.

Naredna trka vozi se 7. oktobra u Suzuki za Veliku nagradu Japana.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA