≫ 

Predsednik Vučić primio odbojkašice: Zlato je za hrabre, vredne i one koji nikad ne odustaju! (FOTO)

Zlatnim devojkama pobedu je čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Japanu.

Prijem je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je predsednikova Služba za informisanje.

>>> Najveće gradsko priznanje za predsednika Srbije: Vučić postao počasni građanin Trebinja

Prijemu je prisustvovao i predsednik Republike Srpske i  izabrani član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

- Vaša pobeda je obradovala sve građane Srbije, celokupan naš narod. Kada ste pobedili, kada je krenulo slavlje, ja sam se setio onog filma "Zlato za odvažne".

- Zlato je uvek za hrabre, vredne, uporne za one koji su spremni za žrtvu i za one koji nikad ne odustaju. Hvala vam za svu borbenost, za trud, za sav znoj, i hvala vam što ste nam pokazali kako se ide do cilja - istakao je predsednik Vučić i dodao:

- Ako država može da pomogne u ispunjavanju svojih obaveza, izgradnjom infrastrukture, mi ćemo to uraditi brzo i efikasno. Čestitam Maji Ognjenović, svim igračicama. Čestitam tom veličanstvenom zanosu, izuzetnoj odvažnosti u najvećim trenucima. Kada su se Srbija i Republika Srpska tresla od straha, vi ste pobedili. 

- Želim vam mnogo zdravlja, mnogo uspeha, Srbija je ponosna na vas, a vi gledajte da se još nekoliko puta vratite sa ovim i sličnim odličjima sa evropskih, svetskih prvenstava i sa Olimpijskih igara. Živela Srbija - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik čestitaju odbojkašicama Srbije na osvojenom svetskom zlatu; Foto: Tanjug/AP

Na prijemu, predsedniku i prisutnima se obratila i kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović koje sa zahvalila na velikoj podršci.

- Poštovani predsedniče Vučiću, poštovani predsedniče Dodik, želela bih u ime cele reprezentacije da izrazim veliko zadovoljstvo za ovaj prijem danas. Put do medalje nije bio lak i veoma smo srećne kada možemo da osvajamo medalje za našu državu i tako će biti i u budućnosti. Hvala vam. 

Ona je predsednicima Srbije i RS uručila poklone - odbojkaške lopte sa potpisima svih igračica i članova stručnog štaba, a od selektora Zorana Terzića predsednik Srbije dobio je zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u Japanu.

Da podsetimo, zlatnim devojkama Srbije večeras će biti priređen i svečani doček na čuvenom "balkonu" od 18 sati.

Svečani prijem za odbojkašice; Foto: Tanjug/AP
Detalj sa okupljanja; Foto: Tanjug/AP
Zahvalnost za postignute rezultate je bila uzajamna; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    22. oktobar 2018 | 18:25

    Odbojkašice su najbolji ambasadori i patriote i cela nacija ej srećna na ovom junačkom podvigu.

  • Maja

    22. oktobar 2018 | 18:28

    Velika je čast imati ovakve devojke na prijemu koje su pokorile ceo svet.

  • Anja

    22. oktobar 2018 | 18:24

    Au,iscepale su turnir....bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA