≫ 

Došlo vreme da nam Švajcarci drže rukometne lekcije: Orlovi doživeli debakl u kvalfikacijama za EP!

Izabranici Nenada Peruničića došli su u gotovo bezizlaznu situaciju

  • 4

Rukometaši Srbije poraženi su od Švajcarske u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 29:24 (12:11).

Ljubitelji rukometa retko kada su imali priliku da čuju za švajcarsku reprezentaciju i njhov rukomet, jer ih na velikim takmičenjima nije bilo više od decenije, a sada nam takvi drže rukometne lekcije.

Izabranici Nenada Peruničića odigrali su veoma lošu utakmicu u Cugu posle koje su na začelju tabele sa Belgijom, koja igra kasnije sa Hrvatskom, i imaće veoma težak posao u nastavku kvalifikacija.

Iako je naš tim dobro počeo i poveo sa 5:2, usledila je serija Švajcarske od 7:1, kojom su došli do preokreta. Od tada su konstatno bili u prednosti, a ona je samo rasla. Na kraju je došla i do +7, pa je bilo pitanje samo kojom će razlikom biti završen meč.

Kod našeg tima istakao se Bogdan Radaivojvić sa 8 golova, dok je Nemanja Ilić dao sedam. Švajcarce je predvodio Endi Šmit, koji je bio nezaustavljiv i postigao je 8 golova.

Naš tim je i u prvom kolu kvalifikacija imao kiks, pošto je remizirao sa autsajderom grupe Belgijom (27:27) i sada su u veoma teškoj situaciji, pošto će morati u preostala 4 kola, gde će se dva puta sastati sa Hrvatskom, i još po jednom sa Belgijom i Švajcarskom.

Nema sumnje, naš tim će morati da odigra znatno bolje u aprilu, kada će naša ekipa odigrati dva meča protiv Hrvatske.

Kvalifikacije se završavaju u junu 2019. godine, kada će gostovati Belgiji, a zatim u poslednjem kolu dočekati Švajcarsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    28. oktobar 2018 | 16:48

    Sramota za sve koji se bave rukometom .Doveli ste rukomet do dna , nemamo niti struku niti mlade igrace koji bi polako nasledili ove odlazece . Igramo monoton statican staromodan rukomet . Treba pozivati najbolje , popraviti atmosveru ,dovesti pravog strucnjaka dati mu odresene ruku i probati da se vratimo tamo gde pripadamo .

  • Nesa CZ

    28. oktobar 2018 | 16:33

    Mi smo zemlja koja 'tezi' kapitalizmu, a zivi u socijalizmu... Nesmemo da privatizujemo klubove zbog navijaca... Cirkus... Ej jedan Vardar malene Makedonije bio prvak evrope... Zato nam i reprezentacije tako prolaze... HITNA PRIVATIZACIJA

  • Cure

    28. oktobar 2018 | 16:48

    Sta vas cudi Svajcarci sa Smidom trenutno medju 3 najbolja igraca vrlo opasni i dobri a mi smo ponovo dotakli dnoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA