Da li je Sportsko društvo Partizan u krizi? Najvažniji klubovi nisu u vrhu srpskog sporta!

Većina klubova sportskog društva nalaze se u delikatnoj rezultatskoj krizi koja se nije često dešavala

  • 23

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je pre nekoliko dana (tačnije 4. oktobra) 73 godine postojanja, ali nisu ni slutili da je ova godina možda i najteža u istoriji njihovog postojanja.

Klubovi, članovi JSD Partizan, nalaze se u teškim momentima, možda i najtežim u poslednjih nekoliko godina.

Nosilac društva FK Partizan je u problemu rezultata, jer već na startu sezone zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom i maltene se oprostio od titule i borbe za Ligu šampiona sledeće godine. Jedan trener je otišao još na početku sezone (Miroslav Đukić), a došao je Zoran Bata Mirković koji će pokušati da zaustavi sunovrat.

Osim toga nisu izborili Evropu ove godine, a i vidljiva je kriza igre tima, manjak samopouzdanja i energije.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Košarkaški klub je krenuo vrlo ambiciozno ove sezone sa nekoliko važnih pobeda i novim perspektivnim timom. Međutim, takođe je usledila kriza rezultata.

Pet vezanih poraza su naterala trenera Nenada Čanka da podnese ostavku i sada se čeka novi trener, koji bi mogao da dođe u vidu iskusnog Andrije Trinkijerija.

Crno-beli su u ABA ligi na sedmom mestu i vrlo je važno da prekinu seriju poraza i vrate se u pobednički ritam, ako žele da se umešaju u borbu za plej-of. U Evropi im prestoji žestoka borba za prve četiri ekipe koje nastavljaju takmičenje.

Što se tiče ostalih klubova ni oni ne stoje baš najbolje. Odbojkaški klub je bio prošle godine u drugoj ligi, dok je ove sezone na petom mestu od 10 klubova.

Foto: www.aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Rukometni klub se prvi put odlučio za mlade igrače, koje može da plati, ali za sada ne može da očekuje rezultate, tek za koju godinu. Partizan je trenutno samo u domaćem takmičenju dok Vojvodina i Železničar iz Niša igraju SEHA ligu.

U domaćem takmičenju Superligi Partizan se nalazi na šestom mestu sa dve pobede iz pet mečeva, a ispred su Dinamo, Metaloplastika, Novi pazar, Šamot.

Što se tiče ostalih klubova ni oni nisu u nekoj boljoj situaciji.

Vaterpolo klub je u totalnom raspadu, čak su im uzeli i bazen Banjicu, koji je bio baza decenijama. Ekipa je osvojila titulu prošle sezone sa klincima, ali nije dobila pozivnicu za Ligu šampiona već je otišla Zvezda u najjače takmičenje.

Hokejaški klub je najtrofejniji u zemlji sa 22 trofeja, od čega i dva u Slohokej regionalnoj ligi 2011 i 2012. Tada su osvojili i poslednju titulu prvaka države

Međutim, od tada dolazi do malog pada i sada su Vojvodina i Zvezda ispred.

Foto: SHLS

Klub koji je ove sezone osvojio titulu, tačnije prošle, ali je njihova sezona tokom leta je Ragbi klub Partizan, kao i Atletski klub Partizan koji je letos osvojio 17 medalja na državnom prvenstvu.

Što se tiče stonoteniskog kluba, on se posle dve godine u prvoj ligi vratio u Superligu. Ove sezone očekuje se borba za sredinu tabele i eventualno uključivanje u plej-of, a za narednu, jubilarnu 70. godinu - i borba za šampionsku titulu.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    30. oktobar 2018 | 10:07

    Nije.Partizan se samo vratio tamo gde mu je bilo i mesto.Ako pogledate rezultate u bivšoj Jugoaslaviji to je to.Klub je tada i do skoro gurala država ali su se sa mukom borili sa velikom prirodnom konkurencijom.Narod i igrači u Srbiji su voleli Zvezdu,kao što su Hrvati voleli Hajduk i Dinamo ali oni nisu imali SD.Kada se raspala zemlja malo se promenio odnos prema Partizanu jer su došle nove generacije koje su sad imale samo 2 rivala.Ali država ga je i dalje gurala sve do pre 6-7 godina.Sad je okrenut sam sebi gde ne zna da se snađe.

  • Pexon

    30. oktobar 2018 | 10:07

    Sistematsko uništavanje najtrofejnijeg sportskog društva!

  • Blok 45

    30. oktobar 2018 | 10:32

    Zvec, zvec, lanac i katanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA