Dva večita derbija za dve titule: Ovo nikad nismo imali u Srbiji (FOTO)

Beogradski večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ponovo će u direktnim duelima odlučivati o dva najvažnija trofeja u srpskom ragbiju 13

  • 0

Kao i prošle sezone u dva vezana vikenda večiti derbiji igraće se u velikim finalima Super Lige Srbije i Balkan Super Lige. Nakon što su prošle nedelje ubedljivo savladali Radnički iz Niša na putu ka novom finalu nacionalnog šampionata, Crvena zvezda je u u polufinalu regionalnog prvenstva eliminisala Kadikoj Bulse – 58:10 (24:6).

Pobeda u Istanbulu ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje za crveno-bele koji su ponovo potvrdili dominaciju u ovoj sezoni.

Zvezda u svim takmičenjima još nije dožvivela poraz u ovoj sezoni a do novog finala predvodili su ih internacionalci Džek O’Brajan i Sem Heron. Njih dvojica postigli su zajedno pet od ukupno deset timskih eseja – Australijanac O’Brajan je imao het-trik, dok je Škot Heron dodao još dva eseja.

Foto: Promo

Rival crveno-belih u finalu Balkan Super Lige 18. novembra u Beogradu biće Partizan koji je prošle nedelje protiv Dorćola nastavio odbranu trofeja osvojenog prošle sezone. Prethodno, narednog vikenda - u nedelju 11. novembra večiti rivali odigraće finale Super Lige Srbije, pošto su crno-beli u polufinalu domaćeg prvenstva opet bili bolji od Dorćolaca – 38:18 (18:6).

Pre nedelju dana, Dorćol je umalo napravio iznenađenje i savladao Partizan u polufinalu regionalnog šampionata, ali ovog puta neizvenosti nije bilo. Tako je ekipa Admira Hadžića i šesti put savladala nekadašnjeg šampiona i zakazala uzbedljiv završetak sezone sa dva velika večita derbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA