Španija zabranila zastavu Kosova na Svetskom prvenstvu u karateu!

Svetsko prvenstvo u karateu održava se u Madridu, a vlasti Španije su povukle potez koji je očekivan

  • 9

Kako piše Koha ditore, španska vlada koja se oštro protivi nezavisnosti Kosova, odlučila je da zabrani isticanje državnih simbola Kosova na pomenutom takmičenju, kao i u samoj hali gde se takmičenja odvijaju od 5. do 11. novembra.

Prema pravilima učesnici tog takmičenja na poleđini kimona imaju obeležja svojih država, karatistima sa Kosova natpis KOS nije bio dozvoljen, već je na tom mestu pisalo WKF – Svetska karate federacija. Međutim, Koha navodi da reakcije sa Kosova povodom te odluke španske vlada još nije bilo. Olimpijski komitet Kosova se takođe nije oglašavao.

Takođe, i Karate federacija Kosova izabrala je da ne kaže ništa povodom ove oduke, dok je informaciju o tome da kosovska reprezentacija ima "nejednak tretman" potvrdila tek nakon zahteva koji joj je Koha ditore uputila.

Podsetimp, Španija se  zbog sopstvene situacije sa Katalonijom, koja teži ka nezavisnosti, snažno protivi nezavisnosti Kosova.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davor Novak

    7. novembar 2018 | 16:13

    Gdje ste sada, svjetski mocnici. Ajde, pokazite se, da vidimo 'ko ce da kazni Spaniju zbog ovog gesta. Kao sto std kaznili Rumune na skoro odigranoj utakmici sa Srbijom zbog skandiranja Kodovo je Srbija.. ili oduzimanja zlatne medalje ili diskvalifikacije naseg zlatnog plivaca Čavića zbog majice Kosovo je Srbija. KUKAVICE. Raspadat cete se u gorim mukama od bivse Yuge, ne zaboravite,a Kosovo ce uvijek biti u Srbiji

  • Hilo

    7. novembar 2018 | 17:28

    Spanija nije priznala Kosovo Bravo!!!

  • Sasa

    7. novembar 2018 | 17:10

    Bilo bi dobro da su to uradili kao podrska Srbiji....imaju oni svojih muka,zato su to uradili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA