Rusija postaje opasnost po svetski sport: Antidoping agencije širom sveta traže oštrije kontrole za ruske sportiste!

Nastavlja se kampanja protiv ruskih sportista, u kojoj stradaju čak i oni nevini

  • 4

Antidoping agencije velikog broja zemalja izrazile su zabrinutost zbog poteza WADA (svetska antidoping agencija) da povuče zabranu ruskim sportistima i da im dozvolu da se takmiče.

Čak 18 agencija iz razlićitih zemalja smatra da treba da se izvrši reforma u WADA jer Rusija može postati opasnost za svetski sport.

Sastanak agencija je održan pre nekoliko nedelja u Parizu kako bi razmatrali članstvo ruske agencije u Svetskoj antidoping agenciji

- Sportisti su zabrinuti zbog odluke WADA da obnovi članstvo ruske agencije koja je bila umešana u doping skandal ruskih sportista - navodi se u izjavi jednog člana agencije koji dodaje:

Detalj sa doping kontrole Printskrin: Youtube

- Savetovali smo Svetsku antidoping agenciju da ne ponavlja greške koje je pravila ranije u procesu sa ruskim sportistima. Ali, mora da traći da njihove aktivnosti budu transparentnije i otvorenije.  WADA će imati samopouzdanje ponovo kada pokrije globalne probleme u sportskom svetu.

Prema dogovoru iz septembra ove godine Ruska antidoping agencija mora da dostavi WADA sve podatke moskovske antidoping labaratorije do kraja 2018., kao i da ponovo provere sve sumnjive doping testove do 30. juna 2019.

U suprotnom će ponovo biti isključenji iz Svetske antidoping agencije.

- Pregovori sa ruskom stranom oko labaratorije su veoma aktivni. Problemi sa logistikom su već razmatrani. Saradnja će početi formiranje ekspertske komisije koja će imati priliku da radi u moskovskoj labaratoriji. Komisija će imati eksperte koje će WADA izabrati kao i predstavnike Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema imena

    9. novembar 2018 | 12:52

    Drzte se braco Rusi!!!Vi i Kinezi ste najjaci samo jako

  • Ja

    9. novembar 2018 | 13:02

    Samo Ruse kontrolisati da bi smrdljivi Amerikanci mogli dopingovani da ih pobede.Djubrad jedna !

  • Stewan

    9. novembar 2018 | 12:48

    Kakva budjava propaganda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA