Ugledajte se na Kareljina i Popova: Snažna poruka Vučića mladima u Srbiji

Predsednik Srbije primio je trostrukog olimpijskog šampiona u rvanju Aleksandra Kareljina kao i olimpijskog šampiona u plivanju Aleksnadra Popova

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa jednim od najboljih rvača svih vremena, a sada poslanikom u Ruskoj Dumi, Aleksandrom Kareljinom i nekadašnjim svetskim i olimpijskim šampionom u plivanju Aleksandrom Popovim i mladima u Srbiji poručio da bi trebalo da se ugledaju na takve ljude i sportske veličine.

Vučić je na početku sastanka u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike na Andrićevom vencu, naveo da poseta ruskih sportista predstavlja veliku čast za njega.

Naveo je da su Kareljin i Popov verovatno među deset najboljih sportista svih vremena na svetu i dodao da je Kareljin samo u dva meča bio poražen i to greškom, a da je u 800 mečeva pobedio, dok je Popov u Atlanti i Barseloni osvojio mnogo medalja.

- Kareljinu je inače nadimak ''Aleksandar Veliki'' ili ''Ruski medved'' ili ''Najači čovek na svetu''", kazao je predsednik i dodao da ne zna tačno sve pobede dvojice sportista, ali da pamti da su Srbi navijali za njih.

Predsednik je kazao da Srbija želi da po raznim osnovama sarađuje sa njima i podsetio da Kareljin ima i značajnu političku karijeru, odnosno da je istaknuti član Jedinstvene Rusije sa kojom postoji izražena saradnja.

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

- Nikako ne bih voleo da za protivnika imamo Kareljina, zato ću za sebe i Srbiju da se potrudim da ih imamo na svojoj strani. Ponosan sam na činjenicu da oni vole Srbiju i nadam se da će češće dolaziti u Srbiju i imati više ideja o našoj bliskoj saradnji - naveo je Vučić.

Vučić je ruske sportiste zamolio da pomognu srpski sport, i rvanje i plivanje, da bi i srpski sportisti osvajali medalje, kako su to oni svojevremeno činili.

- Naši rvači u grčko-rimskom stilu su veoma uspešni, osvajamo sve više medalja, pravimo im novi centar u Beogradu i država sve više ulaže. Imamo divne momke - rvače u grčkorimskom stilu, ali treba nam da pojačamo slobodni stil", kazao je Vučić.

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Kareljin je naveo da je njihova poseta Srbiji privatna i zahvalio je predsedniku Srbije što je odvojio vreme da se sastane sa njima.

- To za nas znači solidarnost i prijateljstvo. Kod nas rvača postoji uverenje da u životu imamo prijatelje, a na terenu protivnike", rekao je Kareljin.

Dodao je da ruski klubovi sarađuju sa srpskim i podsetio da su Partizan i novosibirski Dinamo bili konkurenti na takmičenju Evropskih šampiona.

- Moram da priznam da je Partizan tada pobedio, a naše gostoprimstvo se ogledalo u tome što smo dragim gostima prepustili pobedu - rekao je Kareljin, na šta je predsednik Srbije istakao da bi se Partizanovci još više obradovali pobedi kada bi znali da je Kareljin upravo iz Novosibirskog.

Kareljin je najavio je da će se 7. decembra u Novosibirsku održati "Turnir prijateljstva", gde će osim sportskih takmičenja biti održan širok spektar događaja, među kojima i poslovni forum, kulturni događaji...

Srpsku delegaciju u Novosibirsku činiće oko 60 članova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bern

    9. novembar 2018 | 20:05

    Srbima je dosta sporta,stalno su u rvanju sa cenama i životnim potrebama i stalno plivaju u dugovima.

  • Brana

    9. novembar 2018 | 18:47

    Dingospo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA