Srpska zastava ispod kosovske, naša džudistkinja ostala na postolju posle bronze! (VIDEO)

Surova realnost viđena posle borbe u Uzbekistanu

  • 7

Na džudo gran priju u Taškentu, naša takmičarka Milica Nikolić osvojila je bronzu, dok je zlato pripalo Distriji Krasnići, a njih dve zajedno su stajale na pobedničkom postolju.

Nikolićeva nije smela da napusti postolje jer je džudo olimpijski sport i po preporuci MOK-a, Srbija bi snosila žestoke posledice da je došlo do napuštanja, što je ranije bio slučaj u nekoliko situacija.

Postojala je pretnja isključivanja sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ukoliko bi se napustilo postolje na kom je predstavnica tzv. Kosova.

Foto: youtube.com

Nikolićeva se takmiči za Crvenu zvezdu, najbolja je srpska džudistkinja, a u prvom kolu je bila slobodna i čekala je pobednicu duela Mireia Lapuerta Komas ( Španija) i Saltanat Sultanbekova (Kazahstan).

Nikolićeva je rešila meč sa Komasovom sa maksimalnim rezultatom 10:0. Milica je u istom tempu nastavila i u meču sa Portugalkom Joanom Diogo, koju je savladala iponom.

Foto: youtube.com

Meč za ulazak u finale bio je duel dve vrsne džudistkinje u kome je ovoga puta bolju taktiku postavila Mađarica Eva Černovicki. Svetski broj sedam, naša Milica Nikolić, u borbi koja je odlučivala o osvajaču bronzane medalje, nije dozvolila iznenađenje. Nemicu Katarinu Menc pobedila je za samo 30 sekundi, zahvatom.

Dodelu medalja možete videti od 38. minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јела

    10. novembar 2018 | 12:23

    Брука. Шта рећи а не заплакали, али свака част на медаљи. Честитамо!!!!

  • Мићко

    10. novembar 2018 | 11:55

    Боже ме прости. Ово је брука за џудо савез Србије.

  • Mister No

    10. novembar 2018 | 17:54

    Alo ljudi devojka trenira godinama da bi uzela medalju i popela se na postolje, kakve ona veze ima sa tim ko je prvi i odakle dolazi. Verovatno je bila u prvom osnovne kada su drugi doveli do ovoga. Bravo na bronzi uzivaj u uspehu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA