Preković posle zlata u Madridu: Nema zaustavljanja, idem na medalju u Tokiju

Zlatna karatistkinja priželjkuje uspek na Olumpijskim igrama

  • 3
Jovana Prekovic

Printskrin: Youtube/radek Scuri

Srpska karatiskinja Jovana Preković, nakon svetske i evropske titule, najavila je napad na medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Preković je osvojila zlato na prvenstvu sveta u Madridu u kategoriji do 61 kilograma pobedom u finalu nad Kineskinjom Jin Sjaojan 8:5.

- Presrećna sam. Osvojila sam titulu prvaka sveta na veoma ubedljiv način i to je plod nase višegodisnje primer za ovaj trenutak. Moj trener Roksanda i ja smo taktiku za meč sa Kineskinjom pripremale sigurno vise od osam meseci, tačno sam znala šta u svakom momentu treba da radim - rekla je Preković.

Preković dodaje da se neće zadovoljiti dosadašnjim uspesima.

- Idemo dalje ka Tokiju, neću da se ovde zaustavim. Hoću da obradujem našu naciju medaljom iz Tokija i ka tom putu Roksanda i ja idemo da koračamo uspravno i hrabro. Kao i do sada - poručila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelisaveta

    11. novembar 2018 | 01:06

    Svaka cast,ponos Srbije...nastavi da nizes uspehe!

  • Karatedo

    11. novembar 2018 | 00:30

    Karate je borilacka vestina , ne sport. Covek koji je stvorio karate se do kraja svog zivota borio da se ne prave takmicaenja iz karatea , prvo taknicenje je napravljeno posle njegove smrti. A ovo sto sad WKF pravi , je sramota za karate , gde su pare bitne , nista drugo , i na taj nacin i unistavaju karate.

  • drug

    11. novembar 2018 | 15:50

    Bravo za nase sportiste!! U sport treba ulagati koliko god moze, u sve discipline! Naros smo za puno urodjenih talenata koji treba da se iskoristi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA