≫ 

Džudista Kukolj osvojio zlato na Gran priju u Hagu

Kukolj je time odbranio titulu šampiona prestižnog Gran prija u Holandiji

  • 2

Srpski džudista Aleksandar Kukolj osvojio je zlatnu medalju na Gran priju u Hagu, pošto je u finalu savladao džudistu iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija. Prošlogodišnji prvak Evrope je u finalu kategorije do 90 kilograma savladao aktuelnog svetskog šampiona iz Španije Nikoloza Šerazadišvilija, inace džudistu gruzijskog porekla. Kukolj se u Hagu borio savršeno. Svaku ukazanu priliku preinacio je u svoju korist i svih pet protivnika savladao je na ipon pre isteka borbi.

lan kluba "Rakovica" je u prvoj rundi eliminisao Rusa Aleksandra Roslijakova, pa je u narednoj borbi nađacao Britnaca Frejzera Cembrlejna. U duelu za polufinale, pošto je Kukolj lako savladao Ukrajinca Nhbalija, a veliki okršaj za gard viden je u polufinalu. Minut i po pre isteka borbe Belgijanac Žoakim Botio je posustao pred žestokim Kukoljevim napadima.

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Kukolj je proveo najmanje vremena baš u finalu, iako je za protivnika imao Nikoloza Šerazadišvilija koji nedavno na Svetskom prvenstvu u Bakuu osvojio zlatnu medalju. Vrhunskom rucnom tehnikom, Kukolj je pronašao nacin da obori na leda borca gruzijskog porekla posle samo 39 sekundi.

- To je to. Kada nema nikakvih kočnica i kada mi se kockice poklope, onda je to moj dan, kakav je bio danas u Hagu - izjavio je Kukolj posle borbi.

Srpski borac je ovim uspehom, sakupio 14. medalja sa velikih takmicenja, od toga ima šest zlatnih odlicija. Kukolj je nedavno osvojio dve bronze na Grend slemu u Abu Dabiju i Svetskom vojnom prvenstvu u Rio de Žaneiru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA