≫ 

Deset Beograđana u najluđoj trci na svetu – The Speed Project u pustinji SAD-a

Članovi Burta su zadali sebi cilj da ovu trku završe za manje od 44 sata, tj. za manje od 2 dana, što je ogroman izazov u takvim uslovima

  • 0

Grupa mladih ljudi iz trkačkog tima BURT (Belgrade Urban Running Team) pozvana je da učestvuje u jednoj od definitivno najluđih trka na svetu – takozvanoj “The Speed Project” štafetnoj trci koja startuje 29. marta u pustinji Severne Amerike. Pravila trke gotovo da ne postoje, osim da se grupno istrči 550km – od Los Angelesa do Las Vegasa.

Foto: Promo

Jasna ruta ne postoji, već samo preporučena, trči se od Santa Monike u Los Angelesu do čuvenog Las Vegas znaka, ne postoje okrepne stanice pokraj puta - što znači da trka neprestano traje u proseku 2-3 dana po veoma izazovnom pustinjskom terenu.  Svaki tim poseduje barem po jedno vozilo koje sa ostatkom tima, hranom, vodom i gomilom krema sa zaštitnim faktorom, prati trkača.

Članovi Burta su zadali sebi cilj da ovu trku završe za manje od 44 sata, tj. za manje od 2 dana, što je ogroman izazov u takvim uslovima.

Foto: Promo

BURT je prihvatio poziv da predstavlja Srbiju među više od 50 svetskih timova, te je danas putem svog novog sajta najavio deset učesnika i poslao javni poziv za donacije. Produkcija ove trke zahtevaće velika sredstva – kako bi se pokrili troškovi transporta, hrane i zakupa pomoćnih vozila za trku. Sve zainteresovane kompanije i pojedinci mogu dati svoju podršku putem sajta www.burt.rs.

Foto: Promo

Ovaj tim je osnovan 2014. godine i od tada je postao najprepoznatljiviji na ulicama Beograda, i ne samo po trčanju. Članovi ove trkačke zajednice su organizovali brojne humanitarne akcije, a zajedno sa svojim bratskim timom iz Zagreba, Zagreb Runners-ima, čine 442 Crew. Njihov cilj je da kroz sport i trčanje prevazilaze granice, ksenofobiju i stereotipe, kao i da obnove bratsvo između ova dva grada – “Two crews, One family” (Dva tima, jedna porodica).

Foto: Promo

Pre dve godine ova porodica je simbolično istrčala jednako zahtevnu štafetnu trku od 442km, koliko ima od Beograda do Zagreba. Tim od šesnaestoro, po osam članova iz oba tima, smenjivali su se u mešanim parovima dva dana na putu od sprske do hrvatske prestonice. O ovoj 442 trci se priča širom sveta, a 442 crew je postao deo globalnog Brigde The Gap pokreta koji se zalaže za premošćavanje granica i različitosti na planetarnom nivou. BURT će ovaj put predstavljati individualno našu zemlju i svoj tim u petom po redu The Speed Project-u, što je velika privilegija.

Foto: Promo

Novosti o ovom i svim ostalim projektima ove avanturističke trkačke ekipe možete pratiti i putem njihovog Fejsbuk i Instagram profila @burt_btg.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA