≫ 

Srpski rukometaši u trci za najbolje igrače sveta, glasajte za naše majstore!

Ilija Abutović i Momir Ilić u konkurenciji za najbolje na svetu

  • 2
Foto: Profimedia/ Zuma Press - News

Srpski rukometaš Ilija Abutović u trci je za najboljeg defanzivnog igrača sveta, dok je Momir Ilić u konkurenciji za idealan tim. Abutović se našao u konkurenciji Luke Karabatića, Tobijasa Karlsona i Virana Morosa, a glasanje je otvoreno na sajtu handball-planet.com

Abutović ima 30 godina i igra za nemački Rajn Nekar iz Nemačke, a osim za ovu kategroriju glasa se i za najbolje krilo, levog beka, plejmejkera, desnog beka, desno krilo, pivotmena i golmana.

Srpski bek je imao izvanrednu sezonu. Sa selekcijom Srbije je izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, dok se sa Vardarom popeo na krov Evrope. Tim iz Skoplja je u finalu Lige šampiona pobedio Pari Sen Žermen, a srpski bek je imao veliku ulogu, posebno u odbrani.

Foto: Profimedia, AFP

Kandidat za najboljeg rukometaša sveta, ali i idealan tim je i bivši kapiten "orlova" Momir Ilić. On je imao dobru sezonu u Vespremu, bio je najbolji igrač ovog kluba, no to nije bilo dovoljno za osvajanje Lige šampiona. Mađarski tim se plasirao na završni turnir, ipak stao je u polufinalu.

U konkurenciji za najboljeg svetskog rukometaša nalazi se 32 igrača, a pobednik će biti poznat posle glasanja u kom učestvuju novinari i navijači, a koje će se završiti 7. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA