≫ 

Rukometašice demonstrirale silu na startu Evropskog prvenstva, Katarina Krpež rasturila Poljsku! (VIDEO)

Vrhunski je delovao prvi meč EP!

  • 6

Ženska rukometna reprezentacija Srbije  sjajno je počela Evropsko prvenstvo, na startu je stradala Poljska sa 33:26.

Na otvaranju Evropskog prvenstva u Francuskoj, naše reprezentativke položile su sa visokom ocenom prvi ispit na putu ka kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju!

Godinama unazad se na velikim takmičenjima nije mnogo očekivalo od ženska reprezentacije, ali je novi selektor Ljubomir Obradović vratio četiri najbolje igračice, potom su na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj devojke pokazale sjajne partije i tako „obećale” publici da u budućnosti mogu mnogo.

Naznake toga viđene su protiv Poljske, strpljivom i stabilnom igrom, u kojoj je posle egala u prvih 30 minuta viđena dominacija i potpuna kontrola meča uz 11 golova Katarine Krpež Šlezak!

Srbija se takmiči u A grupi, čiji će se mečevi igrati u Nantu. U grupi su još Danska i Švedska (30:29), a tri najbolje reprezentacije iz svake od četiri grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja.

U drugom kolu, Srbija će 2. decembra igrati protiv Švedske od 18 časova, 4. se igra protiv Danske od 21.00.

Srbija - Poljska 33:26 (13:14)

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević 3, Krpež 11, Lekić 3, Stevin, Lavko 5, Kovačević, Nikolić, Radojević 3, Pop-Lazić 1, Radojević D, Vukajlović, Stoiljković 5, Cvijić 2, Dmitrović

Poljska: Gavlik, Plaček, Labuda 4, Kobilinska 3, Gržub 5, Matuščuk, Kudlač Gloc 6, Janiševska 1, Zih 1, Drabik 1, Rosijak, Vološik, Lisevska 1, Kočanijak, Ahruk 4, Sobijeh

PRVO POLUVREME: Minimalno vođstvo Poljske posle žestoke borbe

Startovala je Srbija u postavi Tomašević, Radosavljević, Krpež, Lekić, Pop-Lazić, Lavko i Stoiljković, koja je prva zatresla mrežu na utakmici za naše vođstvo.

Potom je sprečeno izjednačenje iz sedmerca, ali je ipak iz kontre Gržubova uspela da pogodi udarcem tik ispod prečke.

U nastavku je Kiga Ahruk donela 3:1 Poljskoj, pa je morala munjevito da reaguje Katarina Krpež, oštrim i nezgodnim udarcem.

Foto: MN Press

Poljska nije gubila lopte, za razliku od našeg tima, što je rezultiralo odlaskom na 2:4 preko Kudlačeve sa levog krila.

Raznovrsno su igrale Poljakinje i lako odmakle na +4, ali je Lekićeva pokrenula vrhunsku kontru i sve lagano završila za 5:7.

Usledila je brzo serija Srbije, Krpež je pokrenula, a nadovezala se Lekićeva, koja je bila strelac gola za preokret od 9:8!

Rasplamsala se borba, pa je i Poljska imala odgovor na projektil Jelene Lavko sa devet metara u same rašlje za izjednačenje pri 10:10.

Igralo se u egalu do poluvremena, a na pauzu je Poljska otišla sa minimalnom prednošću (13:14), u našem timu istakle su se Krpež sa 4, odnosno Lekićeva i Lavko sa po tri gola.

Foto: MN Press

DRUGO PPOLUVREME: Velika serija odvela ekipu ka sigurnoj pobedi

Ništa se nije promenilo u ritmu gol za gol, Stoiljkovićeva i Krpež su održale naš ritam do 15:16, da bi onda iz kontre pao gol Katarine Krpež za izjednačenje, munjevito je sve izvedeno za udarac sa krila.

Usledio je preokret, Srbija je postala ta koja diktira tempo i održava prednost gola razlike, čak je to očuvano kada je isključena Jovana Stoiljković!

Pop-Lazićeva i Tamara Radojević su tresle mreže, a zatim i Stoiljkovićeva čim je opet ušla na teren, za 21:19.

Usledila su dva minuta bez gola, ali na sreću, to je prekinuto na poljskoj strani  kada je još jednom zablistala Katarina Krpež za +3.

Odlazak na +4 obezbedila je Sanja Radosavljević, idealno je u to vreme isključena Labuda, pa je na +5 povisila Katarina Krpež, iz sedmerca kroz noge.

Posle  26:20, naš tim se malo opustio i primio posle duge pauze, u kojoj su se kombinovale dobra odbrana i velika nervoza rivalki usled velike serije naše ekipe.

Bilo je to pravo vreme za tajm-aut i povratak u ritam, Cvijićeva je opet uništila samopouzdanje Poljske golom sa šest metara za novih +6.

Posle toga, jasno je stavljeno do znanja protivnicama da nemaju čemu da se nadaju!

Foto: Guliver/Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

VIDEO - Kako srpski trener "i rukama i nogama" podučava Arape

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA