≫ 

Rukometašice dominantnom partijom overile dalji plasman na EP: Danska pala za prenošenje bodova! (VIDEO)

Od početka se naš tim postavio dominantno i overio pobedu!

  • 5

Rukometašice Srbije protiv Danske su dobile poslednju borbu u grupi A na Evropskom prvenstvu, i to sa 30:25!

Šveđanke su prvo pobedile Poljsku i prenose dva boda dalje, a onda je preostala borba za poslednje poene pred nastavak turnira.

Računica je bila jasna, posle nesrećnog poraza od Švedske, pobeda je bila imperativ, ostvarena je, pa sada u drugu fazu svi prenose po dva boda - Srbija, Danska i Švedska.

Naivno ispuštena pobeda nad Švedskom se lako i efikasno prebolela, naš tim je furiozno počeo meč i u jednom trenutku imao +9, što je za rivalke bilo nedostižno.

Nastavak turnira će se odvijati za Srbiju u Grupi I, gde je mesto već overila Rusija sa četiri preneta boda. Iz te grupe, u nastavku će se još naći Francuska sa dva boda i Crna Gora bez bodova.

PRVO POLUVREME, Srbija sa +4 otišla na odmor

Posle gola Dragane Cvijić, već za devet sekundi je izjednačila Kristina Jorgensen probivši se kroz sredinu, što je bila najava napete borbe.

Nakon toga, lepu seriju napravile su Dijana Radojević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko, za malu odstupnicu pri vođstvu od 4:2!

Nakon toga, neumoljiva je bila i Katarina Krpež iz sedmerca za +3, a kada su Dankinje prišle, Andrea Lekić je liderski preuzela šut za 8:6.

Motivacija je bila na vrhunskom nivou, pa se nije oklevalo i padalo kada su prilazile Dankinje - Krpež i Lavko su ih častile odličnom serijom za 14:10!

U smiraj poluvremena, Stoiljkovićeva i Slađana Pop Lazić odvele su naš tim do 17:12, ali je zanimljivo što je tada tajm-aut tražio naš selektor Ljubomir Obradović.

Želeo je da spreči preveliku euforiju posle opipljivije prednosti, a na pauzu se posle 30 minuta otišlo sa kapitalom od 17:13.

DRUGO POLUVREME: Srbija išla i do +9 za sigurnu pobedu protiv Dankinja!

Gde su stale, tu su nastavile izabranice Ljubomira Obradovića! Stojiljković, Krpež, Lekić, to je bio niz golgeterki koje su obezbedile još lepšu razliku od šest golova.

Na +7, prednost je uvećala Andrea Lekić ukradenom loptom, kontrom i laganom egzekucijom za 21:14!

Prednost je sve više rasla i dovodila je do očajanja Dankinje, već u 45. minutu su gubile sa osam golova razlike i vreme im nije bilo saveznik.

Bilo je i +9, napadi su bili munjeviti, Dankinje su u nekoliko navrata unele malu nervozu, koju je pravovremenim pauzama uspeo da preseče selektor Obradović, pobeda se ipak nijednom nije dovela u pitanje!

Srbija - Danska 30:25 (17:13)

Danska: Toft, Rajnhard, Pedersen 1, Iversen, Hansen 3, Voler 4, Hajndal 1, Hogsted, Grigel, Ofendal, Nilsen 3, Tranborg 2, Jorgensen 4, Jensen 6, Dornonvil, Hojlund 1

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež 8, Lekić 8, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, Radojević, Pop Lazić 3, Radojević 1, Vukajlovi, Stoiljković 4, Cvijić 2, Dmitrović

VIDEO - Kako srpski rukometni trener "i rukama i nogama" podučava Arabijce

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!

    4. decembar 2018 | 21:37

    Bolji rukomet nasih rukometasica nisam gledao, samo ovako da ponove i drugo poluvreme ! Svaka cast !

  • Tanče

    4. decembar 2018 | 21:22

    Samo napred Lavice! Idemo na pobedu. Srećno! SRBIJAAAAA!!!!!!!

  • valjevac

    4. decembar 2018 | 21:56

    Da nisam ozenjen zaprosio bih Andreu Lekic....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA