≫ 

Vaterpolisti Šapca prvi put u istoriji osvojili Kup Srbije

Šabac slavi svoje sportiste posle velikog uspeha

  • 2

Vaterpolisti Šapca prvi put u istoriji osvojili su Kup Srbije, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Zrenjaninu savladali Radnički iz Kragujevca sa 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4).

- Nije bilo lako. Finale je kako smo i očekivali bilo teško. Borili smo se, izgarali, dali zadnji atom snage i na kraju se radovali – istakao je posle meča strateg Šapca Miodrag Mirović.

Šapčani su poveli preko Đorđa Vučinića, ali su odmah zatim Kragujevčani preokrenuli golovima Ivana Gusarova i Gijoma Dina (2:1). Nikola Marković na kratko je vratio rezultat u egal, ali je Šumadincima na startu druge deonice ponovo vođstvo doneo Dino – 3:2.

Do kraja viđen je izuzetno zanimljiv meč, pun preokreta u kojem su se Šapčani bolje snašli i podigli trofej namenjen pobedniku.

- Šapčani su zasluženo osvojili trofej. Bili su bolji, a mi smo imali pad u trećoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo,ali ne i da preokrenemo rezultat u našu korist. Ovo je veliko iskustvo za nas i nadam se lepšoj budućnosti – naglasio je kormilar Radničkog Uroš Stevanović.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Đorđe Vučinić sa četiri gola, pratio ga je Rogač sa dva, dok su Marković, Toholj, Velkić i Lukić postigli po jedan.

Pre toga, Šapčani su u polufinalu bili bolji od Partizana sa 14:10, dok je Radnički nadigrao Nais sa 8:5.

BAZEN u Zrenjaninu. Gledalaca: 600. Sudije: Raković i Putniković (Beograd). Igrač više: Radnički 10 (5) , Šabac 14 (4). Dva igrača više: Radnički 2 (1), Šabac 1 (1).

RADNIČKI: Dobožanov (9 odbrana), Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija 1, Tanasijević, Panić, Dino 3, Vasić, Gusarov 4, Manić 1, Tomašević, Đerković, Pljevančić.

ŠABAC: Pijetlović (12 odbrana), Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj 1, Velkić 1, Rogač 2, Lukić 1, Janković, Vučinić 4, Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA