≫ 

Održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora u 2018-oj godini, održanoj u olimpijskoj kući usvojen je predlog redovnog godišnjeg programa Olimpijskog komiteta Srbije, kao i predlog finansijskog plana za 2019-u godinu.

  • 0

Članovi Izvršnog odbora OKS usvojili su na održanoj sednici izveštaj šefa misije i stručne izveštaje trenera za III Olimpijske igre mladih održane u Buenos Ajresu u oktobru mesecu. Pored ostalog sumirani su i rezultati ankete sprovede sa sportistima tima Srbije. Anketa je pravljena sa idejom da se dobije mišljenje sportista koji se odnose na njihovo zadovoljstvo u odnosu na različite aspekte organizacije takmičenja, ali i u odnosu na usluge koje im je Olimpijski komitet Srbije (Misija OKS) pružila i omogućila tokom trajanja Olimpijskih igara mladih.

Konstatovano je da je Tim Srbije za II Evropske igre koje će se održati u Minsku u Belorusiji od 21. do 30. juna 2019. godine, uvećan za 8 članova nakon završenog kvalifikacionog ciklusa u basketu 3 na 3. Na osnovu pozicije na listama evropske međunarodne federacije i muška i ženska reprezentacija ostvarile su plasman na Igre. Proces kvalifikacija u ostalim sportovima za Minsk 2019 traje do aprila.

U cilju ispunjavanja preporuka Agende 2020 Međunarodnog olimpijskog komiteta članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije doneli su odluku o formiranju Komisije za ekologiju i održivi razvoj čija će predsednica biti Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije za podvodne aktivnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA