Osećam se posramljeno i poniženo: Kapiten Makedonije zbog albanskog jezika napustio svečanost proglašenja najboljih sportista!

Bura u susednoj Makedoniji

  • 14

Kapiten rukometaša Vardara Stojanče Stoilov, inače reprezentativac Makedonije, napustio je svečanost proglašenja najboljih sportista te zemlje za 2018. godinu, jer su neki od dobitnika govorili i na albanskom jeziku.

Makedonski mediji prenose da je Stoilov na vajber grupi rukometnih reprezentativaca napisao:

- Osećam se posramljeno i poniženo.

Najbolji sportista Makedonije za prošlu godinu napustio je svečanu ceremoniju kada je predstavnik srednje škole iz Tetova koja je dobila jednu od nagrada za školski sport počeo da govori na albanskom jeziku.

Za najbolje sportiste za 2018. u izboru Agencije za mlade i sport Makedonije proglašeni su karatista Emil Pavlov i rukometašica Sara Ristovska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    27. decembar 2018 | 11:04

    Vidi prijatelju, ovako, vi ste dole u Staroj Srbiji trebali odavno da naucite Siptarski jezik, DA BI ZNALI I RAZUMELI STA SE ONI DOMUNDJAVAJU I DOGOVARAJU. PA STE IH ONDA IZJEDNACILI KAO NAROD SA VAMA, PA STE STAVILI ONOG BUGARINA ZAEVA, PA STE PLJUVALI PO SRBIJI, PA STE SE UVUKLI U D... NATO, I JOS MNOGO TOGA. E, SADA VAM SE TO VRACA. SRECNO VAM BILO, iako sam i ja polovinom porekla odozdo. Zato me i jos vise boli sve sto vam se dogadja. A VELIKA GRESKA SRBIJE JE TA STO SMO SE OLAKO ODREKLI STARE SRBIJE TAKO LAKO. Prelistajte istoriju, ali onu pravu, a ne Brozovu.

  • Putin R.S

    27. decembar 2018 | 10:45

    E moj Stojce, nema tu sta vise da se bunis kada vam je to surova realnost. Siptari su vam na najjacim funkcijama u drzavi i oni rukovode njom. Zaev je siptarski placenik koji je prodao drzavu i narod NATO placenicima. Iskreno mi je zao vas Makedonaca jer ste nama Srbima kao narod najblizi.

  • Boža zemunac

    27. decembar 2018 | 14:23

    Stojče,trebali ste da se ujedinite sa Srbijom,a ne sa šiptarima.Mi smo pravoslavan narod,ali vi ste želeli nešto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA