≫ 

Smederevo pokazalo ljubav prema rukometu, Srbija srušila Tunis!

Lepa uvertira za SP

  • 0

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Tunisa 29:25 (12:12) u poslednjoj utakmici u 2018. godini u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Izabranici selektora Nenada Peruničića (na ovom meču računao na 20 igrača) na najbolji mogući način odužili su se smederevskoj publici, koja je u velikom broju (2.500) došla da pozdravi nacionalni tim.

Odlična rola Svetislava Verkića između stativa na samom startu meča dala je vetar u leđa "Orlovima" koji su prvih deset minuta dobili rezultatom 5:2 golovima rastrčanih krila Ilića i Vorkapića. Par promašenih "zicera" sa druge strane kažnjavao je sjajni Osama Bugami, a Tunišani su posle serije 5:0 primorali selektora Nenada Peruničića da zatraži tajm-aut (5:7, 18.).

Raspucao se u redovima srpskog tima Ivan Mošić, čija su tri vezana pogotka preokrenula stvari na terenu (9:8), a timovi su u egalu ostali do samog kraja prvog poluvremena.

Oba selektora potrudila su se da šansu daju svim raspoloživim snagama. Tako je Peruničić drugi deo započeo sa bekovskom trojkom Sretenović - Vujić - Orbović. Stevan Sretenović je u 38. minutu pogodio za 17:15, dok je desni bek Miloš Orbović šest minuta kasnije povećao prednost na 19:17.

Par odbrana Dejana Milosavljeva dalo je samopouzdanje srpskom timu, koji je glavnog egzekutora imao u pivotmenu Zoranu Nikoliću do tajm-auta Afrikanaca (24:21, 51.). Dva vezana gola Lazara Kukića, a zatim odbrana sedmerca Dejana Milosavljeva, do tada nepogrešivom, Bugamiju, dali su konačan odgovor na pitanje o pobedniku...

Reprezentacija nastavlja sa pripremama već prvog januara. Četvrtog i petog dana nove godine, "Orlovi" će odigrati dva meča sa selekcijom Makedonije u Skoplju, a put Berlina, gde će igrati u grupi A sa selekcijama Rusije, Francuske, Brazila, Koreje i Nemačke, kreću devetog januara.

Prvi rival na SP 2019 je Rusija 11. januara.

SRBIJA - TUNIS 29:25 (12:12)

SRBIJA: Verkić šest odbrana, Milosavljev pet odbrana, Cupara tri odbrane, Vorkapić 4, Grozdanić, Popović, Orbović 3, Vujić 1(1), Krsmančić, Živković, Pešić 2, Ilić N, Mošić 3, Ilić V 6(1), Nikolić 3, Vejin 1, Sretenović 1, Kukić 4(1), Obradović 1, Nenadić

TUNIS: Misaui, Aluini, Magaz, Hosni, Haj Jusefu, Bedui, Maref, Sanai, Sadi, Bugami, Majdub, Susi, Žaluz, Džabala, Zaed, Baha, Ćuref, Ben Abdalah

 NBA nam u novogodišnjoj noći donosi sjajan meč San Antonio - Boston. Kvota na pobedu Sparsa je 2,25, a na Seltikse 1,80. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za sve mečeve NBA lige u novogodišnjoj noći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA