≫ 

Kako je američka sportistkinja bila četiri puta doping pozitivna, a nije kažnjena? Da li je ovo novi sistem za prolaženje doping kontrole? (VIDEO)

Na Olimpijskim igrama u Riju gimnastičarka Simon Bajls je osvojila četiri zlatne medalje i sva četiri puta je testirana i bila pozitivna

  • 4

Američka gimnstičarka Simon Bajls osvojila je četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Tada je i četiri puta testirana i sva četiri puta je bila doping pozitivna na amfetamine.  Međutim, nije kažnjena od strane Svetske antidoping agencije, jer je imala Terapeutsko izuzeće.

Navodno, ona je uzimala nedozvoljena sredstva (stimulanse), ali se oni vode u terapeutske svrhe i za to postoji izraz TUE, pa se mogu koristiti (kao na primer pumpica za asmatičare)

Prof. Dr Nenad Dikić, sa Univerziteta Singidunum, koji je predsednik doiping kontrole u ADAS-u, bio je na Igrama u Riju i dobro je upućen u sve što se dešavalo tamo.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA