≫ 

Greške na nivou osnovne škole: Peruničić razočaran posle poraza od Francuske! (VIDEO)

Orlovi su odlično krenuli, imali vođstvo, ali su u drugom poluvremenu potpuno stali

  • 8

Rukometaši Srbije doživeli su težak poraz od Francuske u 2. kolu Svetskog prvenstva,pa su posle dobrog prvog poluvremena, deklasirani sa 32:21!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić bio je veoma nezadovoljan posle poraza od Francuske 32:21 na Svetskom prvenstvu u Berlinu i poručio da je najveći problem mentalitet.

- Sve možemo da napravimo, pripremimo, analizirano, ali mentalitet i glava, to igrači moraju sami. Naravno, sva odgovornost za poraz ide na mene. Suština je da kad veruješ u nešto to gradiš, ali mentalitet igrača je takav da im je jako malo potrebno da ih neko poremeti. Prvo ne poštuju sebe, pa onda ni loptu. Sa 22 tehničke greške protiv jedne Francuske dobro je da smo izgubili samo 11 razlike - u dahu je pričao Peruničić posle utakmice.

VIDEO: Srbija dala najluđi gol svetskom prvaku u rukometu!

Kako je naveo, žao mi je jer smo ih previše respektovali, nije bilo vere da mogu da se vrate.

- Greške koje su pravljene su na nivou Osnovne škole. Ovo je fajterski sport, moraš da se boriš, ali ja se ne slažem s njma da idemo dalje, da imamo sledeću utakmicu. Mi ovaj poraz ne smemo da zaboravimo, mora da nas debelo boli, jer sam već posle Rusa video neku euforiju. Dug je put do poštovanja, da bi ti ga neko ukazao i to se ne gradi jednom utakmicom, posebno ne nerešenom. 

Prema njegovim rečima, veoma je važno kako će ekipa iskoristiti dan odmora.

- Moraš malo i da se zamisliš, da razmišljaš, protiv svakog moramo da igramo isto. Ako neko ovde ima veću želju od nas to je tragično, za mene to je poraz, još bolniji od onog što pokazuje semafor. Ako je to tako ne želim to da priznam - poručio je Peruničih.

Da podsetimo, Rukometaši Srbije sutra u trećem kolu A grupe igraju protiv Brazila.

VIDEO: Rukometaši Srbije pogubljeni posle debakla od Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    13. januar 2019 | 13:12

    Nije u pitanju zelja ona je nesporna ali ti to neces ili ne zelis da vidis jer se radi o NEZNANJU i NEUIGRANOSTI tima za sta si ti i ostali u savezu vec godinama odgovorni. Koliko samo je bilo tehnickih gresaka i izgubljenih lopti koje su u kontrama surovo kaznjavane to nema veze sa "zeljom" kako ti objasnjavas vec sa SLABOSCU koju vec godinama pokazujemo. Treba nam ISKUSAN selektor koji razume moderan rukomet ali na zalost poslednjeg takvog (Vranjes) su oterali poltroni zeljni privilegija.

  • X

    13. januar 2019 | 13:09

    Zali Boze novca koje ce potrositi na "ekskurziji" ! Nisu oni dorasli takmicenja...

  • srbin iz srbije

    13. januar 2019 | 12:19

    Nikako nije isto izgubiti sa jednim golom ili sa jedanaest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA