≫ 

Raspršene su nade posle drame: Srbija se vratila iz mrtvih, pa izgubila od Brazila! (VIDEO)

Brazilci daleko bolje počeli meč i mi smo se prekasno vratili! Zbog toga, u nastavku ćemo zavisiti od drugih rezultata i mečeva kako bismo se nadali bilo čemu

  • 22

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala  je dramatičan meč protiv Brazila u 3. kolu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Na kraju je bilo drame, ali je južnoamerička selekcija trijumfovala sa 24:22.

Posle remija sa Rusijom (30:30) i poraza od Francuske 31:19, "orlovima" je bila bitna pobeda u ovom duelu, ili bar remi kako bi ostali u šansama da se plasiraju u drugi krug.

U grupi Srbije ima šest ekipa, a tri će izboriti plasman u drugu fazu takmičenja, a Srbija je imala nadu da može do trećeg mesta u konkurenciji sa Rusima i Brazilcima.

1. POLUVREME - Srbija krenulo očajno, pa prišla na -3 pred pauzu

Golmani su nam bili slaba tačka u prethodnom meču, ali je ovaj put Verkić bio sjajan od starta, a naš tim je posle egal starta preko Radivojevića došao do 3:2.

Ipak, iz novog napada to nije materijalizovano za veću razliku, Brazilci su se vratili u egal. Štaviše, preokrenuli su iz odbitka, kada je na odbranu Verkića naša odbrana zaspala da pokupi loptu.

Koliko nama nije išlo u protoku lopte, tako su Brazilci munjevito uposlili Felipea Borgesa na levom krilu, on to nije propustio za dva gola razlike.

Foto: Tanjug/AP

Mi smo nekoliko minuta proveli u praznom hodu bez gola, pred betoniranom odbranom Brazilaca nije bilo rešenja. Otud i lagana kontra Fabija Čijufe za 3:6.

Samo tri pogotka dali smo za prvih 15 minuta, zagazili smo već i u 10. bez zatresene mreže, kada je golman Brazila ukrotio još jedan udarac sa levog krila.

Ponižavajuću seriju prekinuo je tek Kukić za 4:9 u 18. minutu utakmice, zatresao je i Miljan Pušica potom mrežu, a Brazil se održao na +5.

Konačno smo i Milosavljeva potom videli među stativama, on se odužio odbranom veoma nezgodnog šuta pri 6:11.

Uprkos katastrofalnom startu, ipak smo uspeli da priđemo na 11:14 za poluvreme na krilima uvek motivisanog Radivojevića, ali selektor Nenad Peruničić bio je daleko od utiska zadovoljstva, sa razlogom.

DRUGO POLUVREME - Ništa od senzacionalnog preokreta!

Idealno smo otovrili nastavak, golom za -2, a onda je bilo evidentno da smo zaigrali i agresivnije u defanzivi. To je Mošića skupo koštalo, isključen je na dva minuta.

Pri ovom odnosu snaga, Hakbart je pogodio stativu sa krila, ali je nažalost Toledo imao rutinu kada nam je gol bio prazan...

Potom je i Vujić dao gol, ali je munjevito usledilo njegovo isključenje, Brazil je iz sedmerca otišao na 13:16.

Foto: AP/Tanjug

Nije ipak bilo mnogo vremena potrebno Braziu da se odlepi, projektil je poslao Toledo kroz ruke Milosavljevu za pet golova razilke.

Proradio je potom inat u povređenom Marseniću, vratio nas je na -3, kad su Brazilci tražili tajm-aut.

Očajnički je govorio na narednoj pauzi Peruničić "moramo da verujemo", a Marsenić je pokušao da ga isprati, iz bezizlazne situacije je postigao novi pogodak, nastavili smo samo da igramo u ritmu 3-4 razlike.

Ilić je ipak zakuvao potom iz dva sedmerca za 21:22, delovali su i Brazilci malo nervoznije nego inače, naš tim je imao zadatak da to iskoristi!

Usput, Milosavljev je branio kao u transu, skinuo je nekoliko zicera i očuvao nadu dva i po minuta pre kraja.

Na gol razlike, Peruničić je uzeo tajm-aut, koji nismo uspeli da realizujemo, lopta je ispala iz ruku za zicer, koji je Brazil trijumfalno prihvatio.

SP RUKOMET 3. kolo, grupa A

Srbija - Brazil 22:24

Rusija - Nemačka 18.00

Francuska - Korea 20.30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO - Srbija dala najluđi gol svetskim prvacima u rukometu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mozak

    14. januar 2019 | 16:00

    Bolje i ne ici nego biti na SP i igrati ovako. Kad kazem ovako mislim amaterski,mi ne gubimo jer promasujemo,mi ni ne sutnemo na gol protivnika jer svaku loptu gubimo. A to je amaterizam.

  • S.z

    14. januar 2019 | 16:08

    Bruka u najavi. Najjadnija ekipa na turniru smo ubedljivo jer igramo praistorijski i stihijski rukomet bez uigranih akcija u napadu vec na neki individulni kvalitet i bez jake i kolektivne odbrane po kojoj sme davno nekada bili cuveni 321 ili 5-1, iz koje bi golmani lakse skidali suteve i otvarali kontre i cuvene polu kontre.

  • Nešo

    14. januar 2019 | 15:26

    Sramota koliko malo nasih navijaca u Berlinu za razliku od hrvata kojih je u Minhenu na svakoj utakmici po 6 i vise hiljada . Napred Srbija a vi srpski berlinci sram vas bilo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA