Kao da imaju traume, zatečen sam mentalnom blokadom rukometaša: Peruničić opet očajavao posle poraza! (VIDEO)

Tuga i neverica u taboru Orlova

  • 5

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić još jednom je pokazao revolt igrom, ovaj put posle poraza od Brazila sa 24:22.

Nade za prolaz na Svetskom prvenstvu su sada samo teoretske, protiv Koreje igramo u utorak od 18.00.

- Ne znam ni sam šta mislim, zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji valjda nisu dovoljno verovali, možda ih ja nisam dovoljno psihološki pripremio. Blokada važnosti utakmice je otišla u potpuno drugu krajnost.

Srljalo se tokom meča, viđena je i pauza od 10 minuta bez datog gola!

- Iz tehničkih grešaka, preko 35 njih, ne možemo neke stvari učiti sada, to se uči mnogo ranije, hvatanje, ukrštanje, tako da, ovde nije problem fizičke prirode momaka. Da li su to neke traume, nemoguće je da više mi na klupi verujemo od njih koji igraju. Mi imamo akcije i način na koji igramo... Ne mogu da krivim pojedine igrače i upirem prstom, odgovornost je na meni, ali neke stvari su jako jasne kada gledaš utakmicu. Ja ne mogu promeniti glavu, način razmišljanja i očekivanja.

Pred kraj, malo je nedostajalo da se vratimo i izjednačimo.

- Ono što govorim, stojim iza tog, imali  smo šansu da se vratimo, ali tu vrstu odgovornosti i razuma koju treba da imaju, u odlučujućim stvarima, nemaju. Početak je euforičan, i posle kad je jako važno, oni se potpuno pogube.

- Kad si došao ovde, znači da si najbolji u svojoj zemlji, a igrači moraju da se zapitaju zašto imaju minutaže u svojim klubovima, ja sam to sad rekao. Zašto nemaju važne uloge, i zato imamo ovakav problem. Bolo mi je oči gde smo, malog Milića ostavili samog da rešava  stvari bez mogućnosti da se izvuče, prihvati loptu. Bežanje da neko drugi rešava umesto mene. Jako bolno za mene, ovo sam gledao sve vreme, to mi je bio cilj da promenim, barijeru, da ne postoji rezultat koji ne možeš da vratiš.

Šta je još o stanju u timu rekao Peruničić, možete pogledati na vrhu teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deni

    14. januar 2019 | 19:12

    Selektor je potpuno u pravu

  • Haila

    14. januar 2019 | 19:29

    Sa ovakvim pristupom igri i ovo je veliki uspjeh. Mora se jednom shvatiti da za uspjeh su potrebni pored znanja i volja to jest psihofizički izdržljivost i na kraju želja za uspjehom.

  • Vojvoda Vuk

    15. januar 2019 | 07:26

    Prestani vise da pljujes igrace! Gde si ti u celoj prici? Sa njima mora da se radi i mentalno i fizicki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA