≫ 

Srbija se digla iz mrtvih: Orlovi srušili Koreju posle drame, ima nade za prolaz u drugu fazu! (VIDEO)

Orlovi preokrenuli u finišu!

  • 10

Rukometaši Srbije protiv Koreje odigrali su važan meč pretposlednjeg kola grupe na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, na kraju su pobednički sve priveli kraju za 31:29!

Posle remija sa Rusima i poraza od Francuske i Brazila, Orlovima je preostala samo teoretska šansa za dalji prolaz sa treće pozicije, uz kalkulacije rezultata protivnika.

Zadatak je delovao naročito teško jer u poslednjem kolu rivali su domaćini, Nemci.

Prethodno, u 4. kolu, Rusija je izgubila od Brazilaca sa 23:25, Nemačka i Francuska derbi igraju u 20.30.

Ukoliko Orlovi posle Koreje pobede i Nemačku, mogu dalje u slučaju poraza Brazila od Koreje i Rusije od Francuske!

Srbija protiv Nemaca igra u četvrtak od 18 časova, Brazil i Koreja se sastaju istog dana od 15.30, u 20.30 igraju Francuska i Rusija.

Inače, u samom meču sa Korejom, posebno se istakao Vukašin Vorkapić, koji je iz sedam udaraca imao sedam golova, Nemanja Ilić dao je pet golova, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić i Lazar Kukić po četiri.

SRBIJA - KOREJA 31:29 (14:16)

Berlin

Mercedes Benc Arena

Gledalaca - 12.000

SRBIJA: Pušica , Vorkapić 7, Orbović , Vujić 2 , Verkić, Radivojević 4, Nenadić, Ilić 5, Mošić 2, Ilić V 3, Nikolić, Kukić 3, Milić, Marsenić 4 , Obradović, Milosavljev

KOREJA: Park 1, Ji Hung, Ri, Pak, Čoi, Jung 1, Jo, Park 1, Ri, Kim 5, Na, Kang 12, Seo, Park, Ri, Kang, Jeong, Ku 1

Foto: Tanjug/AP

PRVO POLUVREME - Koreja nadmoćnija za dva gola, isključen Nenadić

Iako su Orlovi dobro počeli mečeve sa Rusima i Francuzima, imali i solidan start protiv Brazila, ovaj put je Koreja bila ta koja je došla do startnog vođstva, sa 2:1.

Pokazala je Koreja da je žilav rival već, Francuze je namučila mnogo više nego Orlovi. To je donelo samopouzdanje, povela je Koreja i sa 3:1, pa je Vujić iz okreta uspeo da nas održi na početku.

Sa distance su tukli i dalje Korejci, a onda je iz kontre Jeongu Kang doneo 5:2 i naterao Peruničića da uzme tajm-aut.

Bilo je i Peruničiću jasno da mora da se uzme tajm-aut, posle pauze je Kukić smanjio na 5:3, a onda smo do 11. minuta izjednačili konačno, posle dominacije Bogdana Radivojevića, strelca već 4 pogotka.

Veliki udarac naš tim doživeo je u 18. minutu kada je Draško Nenadić dobio crveni karton, i to prestrogo. Bio je duel oštar, ali ni blizu starta za isključenje, arbitri su agresivnost u merama koje su u rukometu neizbežne okarakterisali kao radikalnu.

Na sreću, potom smo došli do izjednačenja kada je Marsenić iz kontre pogodio praznu mrežu, ali je Koreja postala opet tim koji drži ritam. Zato je i u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Kang sa devet metara poslao bombu u mrežu za 16:14.

Foto: Tanjug/AP

DRUGO POLUVREME - Velika serija Orlova za preokret!

Jedan naivno primljeni gol izbacio je iz takta Peruničića, ne baš prijatan momenat, Koreja je zbog dekoncentracije otišla na +3.

Bilo je i neprijatnosti, korejski igrač je u šutu pogodio golmana Svetislava Verkića u glavu, pa se našem čuvaru mreže neko vreme ukazivala pomoć.

Na sreću, Vorkapić je bio raspoložen i bio je zaslužan za naše održavanje koraka do -2.

Rizikovali smo sa igračem više kada je mreža ostala nebranjena potom, nije se isplatilo, čak nam je golman Jejong Park dao pogodak preko celog terena - 22:19!

I to je anulirano, Ilić, Mošić i Vorkapić režirali su izjednačenje, jednom je iskorišćen i igrač više.

Konačno je Vorkapić preokrenuo na 26:25 za nas, a onda je dočekan faul u napadu - onda je i Mošić pogodio za +2! Munjevito smo posle preko Ilića odmakli na 28:25, uspaničili su se Korejci. Valja napomenuti i da je Milosavljev maestralno odbranio jedan zicer, što je dalo krila ostalima.

U granitnoj odbrani, sprečeno je da Korejci probiju pri 28:26, a onda je malo spušten gard, zaigralo se sa sporijim tempom, pa smo dugo gradili napad, na kraju uspešno, Kukić vraća na +3! Sevnula je i kontra Vorkapića za 30:26, pa je i selektor Peruničić konačno mogao da odahne.

VIDEO - Velika serija rukometaša Srbije protiv Koreje

TABELA:

Francuska  3-0-0, 6 bodova

Nemačka 2-1-0, 5 bodova

Rusija 1-2-1 4 boda

Brazil 2-0-2 4 boda

Srbija 1-1-2 3 boda

Koreja 0-0-4 0 bodova

VIDEO - Dejan Milosavljev: Prvi put da sam na ovako velikom takmičenju. Teško mi je pao ovaj poraz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    15. januar 2019 | 18:41

    Aman bre orlovi, ne kidajte mi živce, igrajte malo jače idemo na pobedu. SRBIJAAAAA!!!!!!! ❤♥❤♥❤♥❤♥❤

  • drug

    15. januar 2019 | 18:45

    Auuu! Pa ovo je katastrofa! Momci kao da prvi put igraju zajedno! Ruke su im skratile, kao da su pocetnici!

  • Boban

    15. januar 2019 | 19:07

    Nikada necu shvatiti zasto ljudi treniraju u Srbiji rukomet... Polomis se od treninga i truda a dobijes manje para od vozaca u gsp.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA